Najkrajšou ženou Zeme je Karen z Filipín, bodovala aj Češka

TA3 ČTK
4.11.2017 22:14

Víťazkou súťaže krásy Miss Earth sa stala zástupkyňa Filipín Karen Ibascová. Korunku jej počas slávnostného večera v Manile odovzdala jej predchodkyňa z Ekvádoru. Z úspechu sa tešia aj naši západní susedia. Česká Miss Earth 2017 sa v konkurencii takmer 90 uchádzačiek o titul prebojovala medzi 16 najlepších a nakoniec aj medzi finálovú osmičku.

Najkrajšou ženou Zeme je Karen z Filipín, bodovala aj Češka
SITA/AP

Súťaž Miss Earth sa koná od roku 2001 a od ostatných obdobných akcií sa odlišuje svojím ekologickým zameraním. Podmienkou účasti je angažovanie sa v niektorom z projektov, ktorého cieľom je ochrana životného prostredia.

Finalistky pred porotou preto okrem iného odpovedali na otázku "Kto je najväčším nepriateľom Matky Zeme?". Podľa filipínskej krásky nie je najväčším problémom zmena klímy. "Tým skutočným problémom sme my a naša ignorácia a apatia," povedala Ibascová, ktorá má 26 rokov a pracuje na univerzite. Bojuje za šetrenie energií a propaguje jej obnoviteľné zdroje. Podľa Ibascovej by mali ľudia zmeniť svoje myslenie, pretože "mikro-snaha bude mať mikro-výsledky a pomôže zachrániť naše domovy, našu planétu".

Medzi osem finalistiek sa okrem Filipínky a Češky dostali aj súťažiace z Ruska, Austrálie, Kolumbie, Holandska, Thajska a Venezuely. Súťaž Miss Earth sa väčšinou koná na Filipínach, raz sa uskutočnila vo Vietname a raz v Rakúsku. V roku 2012 ju vyhrala Češka Tereza Fajksová.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok