Merkelová sa rozhodla zrušiť svoju stránku na sociálnej sieti

TA3 TASR
1.2.2019 18:06

Nemecká kancelárka Angela Merkelová ruší svoju osobnú stránku na sociálnej sieti Facebook, ktorej fanúšikmi je vyše 2,5 milióna používateľov. Oznámila to vo videozázname, ktorý zverejnila na predmetnej stránke.

Merkelová sa rozhodla zrušiť svoju stránku na sociálnej sieti
SITA/AP (ilu foto)

Svoje rozhodnutie zdôvodnila faktom, že už nevedie konzervatívnu Kresťanskodemokratickú úniu, z ktorej čela odišla vlani začiatkom decembra po 18 rokoch. Na tomto poste ju nahradila Annegret Krampová-Karrenbauerová.

Merkelová vo videu poďakovala svojim priaznivcom a odporučila im, aby naďalej "sledovali jej prácu kancelárky" - prostredníctvom facebookovej stránky nemeckej vlády či na jej účte s názvom Bundeskanzlerin na Instagrame. Na Twitteri, ďalšej zo sociálnych sietí, kancelárka príspevky neuverejňuje, aktívny je tam však jej hovorca Steffen Seibert, pripomenula agentúra AP.

Kancelárka odpovedala ešte v roku 2015 na otázku, čo si myslí o Facebooku. Vtedy uviedla, že je dobré, že takáto vec existuje: "Je to príjemné, ako mať auto či práčku". Angela Merkelová je nemeckou kancelárkou od roku 2005.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok