Premiér Fico by chcel spoločné rokovanie s českým kabinetom

TASR
20.4.2012 14:11

Vlády Českej a Slovenskej republiky by sa mohli stretnúť na spoločnom rokovaní a takto osláviť 20. výročie vzniku oboch štátov. Na dnešnej tlačovej konferencii to vyhlásil premiér Robert Fico, ktorý je na oficiálnej návšteve ČR.

Premiér Fico by chcel spoločné rokovanie s českým kabinetom
SITA

"Veľmi si vážim vzťahy medzi našimi krajinami. Urobím všetko preto, aby tieto vzťahy mali naďalej takúto kvalitu a aby sa zlepšovali. Bez ohľadu na to, kto stál na čele vlády ČR, sme dokázali mať veľmi osobné vzťahy. Či to bol pán Fischer, Paroubek či Topolánek. Verím, že k sebe budeme mať rovnako blízko," odkázal svojmu náprotivkovi a hostiteľovi Petrovi Nečasovi (ODS).


Podľa šéfa českého kabinetu sa potvrdilo, že obe krajiny majú vynikajúcu úroveň vzájomných vzťahov vo všetkých oblastiach a nijako to nesúvisí s tým, aké je politické zafarbenie národných vlád.


Vnútropolitickú situáciu v Českej republike, kde je vládna pravica vo vážnych problémoch, Fico komentovať nechcel. "To je ich vnútorná vec a ja to nebudem komentovať," zdôraznil s tým, že českým politikom želá, aby situáciu vyriešili.


Fico sa dnes v rámci oficiálnej návštevy Prahy ešte presunie na Pražský hrad, kde ho čaká rokovanie s prezidentom ČR Václavom Klausom. Popoludní sa v centrále ČSSD stretne s lídrom českých sociálnych demokratov Bohuslavom Sobotkom.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok