Otec zapredal vlastnú dcérku na sobáš. Dostal 3000 eur

TA3 SITA
21.1.2019 15:14

Vyšetrovateľ Národnej jednotky boja proti nelegálnej migrácii Úradu hraničnej a cudzineckej polície predložil návrh na podanie obžaloby voči trom občanom Slovenskej republiky za zločin obchodovania s ľuďmi.

Otec zapredal vlastnú dcérku na sobáš. Dostal 3000 eur
Facebook.com/PZ

Ako ďalej polícia uvádza na sociálnej sieti, obvinený Tomáš odovzdal v okrese Komárno svoju maloletú dcéru v roku 2017 ďalším obvineným osobám za účelom núteného sobáša. "Sobáš sa uskutočnil medzi maloletou dcérou a maloletým chlapcom. Za sobáš dostal otec dievčiny 3 000 eur. Maloletá sa musela presťahovať do spoločnej domácnosti a žiť spoločne s maloletým," informuje polícia.

Dievča podľa polície muselo v domácnosti obvinených pomáhať s upratovaním a so starostlivosťou o ďalšie maloleté deti žijúce s nimi v spoločnej domácnosti. Zároveň nemohla túto domácnosť opustiť, keď sa chcela vrátiť domov, zbili ju. "S maloletým manželom musela pod hrozbou násilia a bitky viesť riadny manželský život," uvádza polícia.

Obvineným po dokázaní viny hrozí väzenie na sedem až 12 rokov. "Pre citlivosť prípadu a ochranu maloletých osôb nebudeme poskytovať žiadne ďalšie informácie," dodala polícia.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok