Fotogaléria: New York sa spamätáva z teroristického útoku

TA3 TASR ČTK
1.11.2017 00:25

V Spojených štátoch zažili teroristický útok. Na rušnom Manhattane vrážal vodič pick-upu do ľudí a cyklistov a zabil najmenej osem ľudí. Pozrite sa, ako to vyzeralo na mieste činu.

Fotogaléria: New York sa spamätáva z teroristického útoku
SITA/AP

Podrobnosti o identite páchateľa polícia odmietla zverejniť. Americké médiá s odvolaním sa na svoje zdroje však informovali, že mohlo ísť o Uzbeka Sayfulla Saipova, ktorý v krajine žil od roku 2010 vďaka takzvanej zelenej karte.

Páchateľ svojím prenajatým vozidlom vletel na cestu vyhradenú pre chodcov a cyklistov, išiel po nej viac ako kilometer a zrážal ľudí. Šesť obetí podľa polície zahynulo na mieste, dve ďalšie po prevoze do nemocnice.

Útok tvrdo odsúdil ako prezident Donald Trump, tak aj newyorský starosta Bill de Blasio. Trump na margo útoku vyhlásil: "Nie v USA!" Americký viceprezident Mike Pence zasa zdôraznil, že zodpovední za tento útok "musia byť vydaní spravodlivosti".

Newyorský starosta Bill de Blasio označil tragický incident za "teroristický a obzvlášť zbabelý čin namierený proti nevinným civilistom". Guvernér štátu New York Andrew Cuomo tento čin označil za útok "osamelého vlka".

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok