Zabránili sme teroristickému útoku, ozýva sa z Nemecka

TA3 TASR
31.10.2017 20:40

Nemecká polícia zatkla mladíka zo Sýrie, ktorý zrejme plánoval atentát. 19-ročný podozrivý muž bol podľa prokuratúry v pokročilom procese prípravy, pričom už robil pokusy s výbušným mechanizmom.

Miera teroristického ohrozenia Nemecka zostáva stále vysoká. Bezpečnostné zložky na celoštátnej i krajinskej úrovni úzko a dobre spolupracujú nielen medzi sebou, ale aj so zahraničnými partnermi. V prípade nutnosti konajú veľmi rozhodne a dôsledne, vyhlásil v Berlíne nemecký spolkový minister vnútra Thomas de Maiziere v reakcii na zadržanie 19-ročného Sýrčana podozrivého z prípravy teroristického útoku.

germany-terror-plot-12417-1243add35e1b463cbe358ec6d3da13bb_7f000001-d139-89e5.jpg

Podľa informácií, ktoré má minister k dispozícii, došlo v tomto prípade k zásahu v správnom čase, ktorý postačoval na zhromaždenie dôkazov, ale aj na spoľahlivé odvrátenie nebezpečenstva. De Maiziere vyzdvihol "vynikajúcu prácu"všetkých zainteresovaných zložiek vrátane pracovníkov príslušného úradu pre ochranu ústavy, kriminálnej polície a tiež jednotiek osobitého určenia na celoštátnej i krajinskej úrovni či justície.

Bezpečnostné zložky včasným zásahom zabránili vážnemu teroristickému útoku v Nemecku, vyplynulo z ministrových slov.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok