Štátny geologický ústav Dionýza Štúra otvoril dvere pre verejnosť

TA3, TASR
20.4.2012 10:48

Pri príležitosti dňa zeme zorganizoval Geologický ústav Dionýza Štúra pre verejnosť deň otvorených dverí. Viac nám už o tomto podujatí povedala reportérka Blanka Dóková.

Štátny geologický ústav Dionýza Štúra otvoril dvere pre verejnosť
SITA

Hrozia Slovensku zemetrasenia podobné tým v Japonsku? Ako a prečo vznikajú zosuvy pôdy? Aké je to byť geológom? Na tieto ako aj mnoho ďalších otázok odpovedia pri príležitosti Dňa Zeme odborníci z rezortnej organizácie Ministerstva životného prostredia SR – Štátneho geologického ústavu Dionýza Štúra (ŠGÚDŠ) počas dňa otvorených dverí. Budova ŠGÚDŠ v bratislavskej Mlynskej doline bude pre verejnosť otvorená v piatok 20. apríla od 8.00 do 15.00 hod.

Návštevníci budú mať možnosť prezrieť si horninové, mineralogické a paleontologické zbierky, ako sa aj oboznámiť s geologicko-náučnými mapami Slovenska s možnosťou ich zakúpenia. Pripravená je aj prehliadka laboratórií špeciálnej techniky – napr. laboratórium na určovanie zloženia objektov veľkosti tisícin mm, laboratórium na stanovenie izotopového zloženia vody atď. Súčasťou prehliadky budú ukážky kameňov, ktoré môžu plávať, kosti pravekých zvierat a iné zaujímavosti.

Rozhovor s hydrogeologičkou Katarínou Benkovou

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok