Sneh spôsobil problémy i v Bratislave. Časť MHD nepremávala

TA3 TASR
3.1.2019 14:03

Výdatnejšie sneženie spôsobilo problémy aj v hlavnom meste. Pre nepriaznivé počasie nepremávali niektoré linky mestskej hromadnej dopravy, iné boli odklonené. Cesty sa napriek počasiu snažia udržiavať zjazdné, problémy sú najmä v kopcovitom teréne.

Sneh spôsobil problémy i v Bratislave. Časť MHD nepremávala
TA3

Spoje môžu meškať

Husté sneženie spôsobilo meškanie liniek MHD v centrálnej mestskej oblasti, na príjazdových a výjazdových cestných komunikáciách od 10 do 20 minút. Premávku viacerých liniek, ktorá bola prerušená po predchádzajúcom hustom snežení, už postupne obnovujú. Informuje o tom webová stránka imhd.sk.


 

"Problematické sú úseky v kopcovitých terénoch mesta: Lamač, Koliba, Dlhé diely, Agátová – spojenie do Devínskej Novej Vsi, Búdková cesta smerom na hrad,” špecifikuje DPB, ktorý v tejto súvislosti vyhlásil celomestský zásah na čistenie a solenie zastávok, obratísk a vozovní MHD.

Na cesty vyslali posýpače

Husté sneženie sprevádzané vetrom skomplikovalo dopravu na cestách celého Bratislavského samosprávneho kraja. Prednostne sú udržiavané hlavné ťahy, horské úseky a cesty, na ktorých hrozí riziko tvorby závejov či námrazy. Informovala o tom hovorkyňa BSK Lucia Forman. "Cesty v kraji sú upravované podľa potreby, v závislosti od počasia. V rámci dôležitosti sú prioritne udržiavané hlavné ťahy, cesty využívané autobusovou dopravou, horské úseky a úseky s nebezpečenstvom tvorenia závejov, snehových jazykov a námrazy," povedal predseda BSK Juraj Droba.

Podľa Forman správca komunikácií Regionálne cesty Bratislava, ktorý zabezpečuje zimnú údržbu ciest II. a III. triedy v bratislavskom regióne, nasadil do terénu štyri mechanizmy. "Aktuálne sú cesty v okrese Malacky pokryté kašovitou vrstvou snehu a o ich zjazdnosť sa starajú tri posýpače s radlicami," uviedla Forman.

Na Pezinskej Babe zabezpečuje nepretržite posyp a odhŕňanie snehu jeden mechanizmus a v okrese Senec sú aktuálne cesty vlhké. "Operátorom na dispečingoch zatiaľ neboli hlásené žiadne komplikácie," dodala hovorkyňa BSK.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok