Niekde napadlo aj vyše 80 centimetrov, doprava mala problémy

TA3 TASR
3.1.2019 12:40

Výdatné sneženie skomplikovalo život pod Tatrami, na Kysuciach i na Orave. Sneh ovplyvnil najmä dopravu. Mimoriadnu situáciu vyhlásilo na severe niekoľko obcí. Dôvodom je množstvo snehu (niekde napadlo i 80 centimetrov) prípadne aj silný vietor.

Na viacerých miestach na severe Slovenska snehová nádielka dosahuje 30, miestami aj 80 centimetrov. Na sociálnej sieti o tom informuje Slovenský hydrometeorologický ústav, podľa ktorého má husté sneženie pokračovať. Najviac snehu - 84 cm meteorológovia namerali v Oravskej Lesnej. Sú však presvedčení, že na Kysuciach a Orave môžu byť aj lokality, kde nasnežilo viac.

Väčšie úhrny zrážok zaznamenali napríklad v Oravskej Polhore, kde však nemajú zariadenie na meranie hrúbky snehovej pokrývky. Podľa portálu imeteo.sk v Oravskej Lesnej husto sneží už dva dni bez prestávky. "V obci sú však obyvatelia na nádielky snehu zvyknutí a vedia sa s ním popasovať. Aj napriek masám nového snehu sú cesty odhrnuté a sprístupnené sú takmer všetky ulice," opisuje portál.

Kalamitný stav tam zatiaľ nevyhlásili. Podobná meteorologická situácia bude podľa SHMÚ pretrvávať. Treba sa preto pripraviť na ďalšiu snehovú nádielku, predovšetkým na severe.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok