Podľa Trumpa neexistovalo spiknutie medzi exšéfom kampane a Moskvou

TA3 SITA
30.10.2017 19:22

Americký prezident Donald Trump reagoval na obvinenie bývalého šéfa svojej kampane v súvislosti s vyšetrovaním údajného spiknutia medzi Ruskom a Trumpovým tímom viacerými plamenistými príspevkami na Twitteri. Biely dom sa dištancoval od obvinení voči ex-šéfovi volebného štábu Donalda Trumpa, ako aj od priznania ďalšieho spolupracovníka.

Podľa Trumpa neexistovalo spiknutie medzi exšéfom kampane a Moskvou
SITA/AP

Agentúra tvrdenia vyvrátila

"Prepáčte, ale toto bolo veľa rokov dozadu, ešte predtým, ako bol Paul Manafort súčasťou Trumpovej kampane," napísal Trump o činoch, ktorých sa mal Manafort podľa vyšetrovateľov dopustiť. "Prečo sa nezaujímajú o Nečestnú Hillary a demokratov?" spýtal sa americký prezident.

"A okrem toho - neexistovalo ŽIADNE SPIKNUTIE!" napísal Trump v ďalšom príspevku na Twitteri. Reagoval ním na informácie o údajných tajných dohodách medzi Trumpovým tímom a Moskvou, ktorá mala pracovať na Trumpovom víťazstve.

Agentúra Associated Press vyvrátila Trumpove tvrdenie, že obvinenia Manaforta sa týkajú záležitostí z dávnejšej minulosti. V súvislosti s obvineniami z prania špinavých peňazí vyšetrovatelia napríklad píšu, že prebiehalo "prinajmejšom do roku 2016".

Manafort slúžil aj Janukovyčovi

Manaforta, známeho politického stratéga, ktorý pred Trumpom slúžil aj proruskému prezidentovi Ukrajiny Viktorovi Janukovyčovi, a jeho spolupracovníka Ricka Gatesa, obvinili americkí vyšetrovatelia okrem iného zo sprisahania proti USA, poskytovania falošných výpovedí, prania špinavých peňazí a ďalších ekonomických zločinov, ako aj z toho, že sa nezaregistrovali ako zahraniční agenti.

Manafort aj Gates sa už dobrovoľne vydali do rúk polície. Títo dvaja predstavitelia sú prvými obvinenými v rámci vyšetrovania, ktoré vedie špeciálny prokurátor Robert Mueller a ktoré je zamerané na údajné zasahovanie Ruska do vlaňajších prezidentských volieb v USA a na možnú spoluprácu medzi Moskvou a Trumpovým volebným tímom.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok