Futbalový Slovan odvolal trénera, náhradu nehľadal dlho

TA3 TASR SITA
30.10.2017 16:26

Slovenský futbalový klub ŠK Slovan Bratislava odvolal z funkcie hlavného trénera Ivana Vukomanoviča. Spolu s ním skončil aj asistent Vladimir Radenkovič. Novým trénerom "belasých" sa stal Martin Ševela. Informáciu priniesol oficiálny web fortunaligistu.

Nahradil ho Ševela

Novým trénerom futbalistov ŠK Slovan Bratislava sa stal Martin Ševela, podpísal trojročný kontrakt a vo funkcii nahradil Srba Ivana Vukomanoviča. Informuje o tom web Slovana. Ševela absolvuje premiéru na lavičke "belasých" na pôde FC DAC 1904 Dunajská Streda. Štyridsaťjedenročný Ševela, ktorý v minulosti za Slovan hrával, v ostatných rokoch dvakrát získal double s AS Trenčín (2014/2015 a 2015/2016). Iné zmeny v realizačnom tíme A-mužstva nenastali. Slovan v ostatných piatich ligových vystúpeniach vybojoval päť bodov, v tabuľke figuruje na 3. mieste s 10-bodovým mankom na vedúci FC Spartak Trnava.

"Po neuspokojivých výsledkoch a predvádzanej hre sme sa s Ivanom Vukomanovičom dohodli na ukončení spolupráce. Ivanovi Vukomanovičovi ďakujeme za odvedenú prácu v Slovane a prajeme mu veľa úspechov v osobnom i pracovnom živote. Za zlé výsledky i hru sú, samozrejme, zodpovední aj hráči, ktorí dostali kolektívnu pokutu 50 000 eur. Zároveň chcem vyvrátiť medializované informácie o konflikte hráčov a trénera Vukomanoviča po zápase so Senicou. Tieto informácie nie sú pravdivé," povedal viceprezident klubu Ivan Kmotrík mladší.

Trojročný kontrakt

Pokračoval: "Novým hlavným trénerom sa stal Martin Ševela, s ktorým sme podpísali trojročnú zmluvu. Je to rodený Bratislavčan, hrával za Slovan, má k nemu vzťah a pozná prostredie. V jeho prospech zavážili výsledky, ktoré dosiahol v svojom predošlom pôsobisku, a taktiež progresívny herný štýl, ktorý ordinoval svojim zverencom. Martin Ševela je mladý, ambiciózny tréner a ja som veľmi rád, že sme s ním podpísali trojročný kontrakt. Mužstvo potrebuje nový impulz. V tejto situácii bolo najlepšie nájsť trénera, ktorý dokonale pozná našu ligovú súťaž a stotožňuje sa s filozofiou a víziou klubu. S Martinom Ševelom sme počas rokovaní prediskutovali aj našu prestupovú politiku a informovali sme ho, že prestupy na zimné obdobie sú vo finálnej fáze. Martin je stotožnený s naplánovanými prestupmi, klubovou prestupovou politikou a tým, akým smerom sa chceme uberať. Obaja sme sa zhodli, že máme najkvalitnejší káder v lige. Úlohou Martina Ševelu bude hlavne pracovať s hráčmi, ktorí tu sú a v zime mu káder, samozrejme, vhodne posilníme."

Neskrýva nadšenie

"Som veľmi šťastný, že som podpísal zmluvu so Slovanom Bratislava. Absolvovali sme viacero rokovaní, kde sme diskutovali o súčasnosti i budúcnosti tohto klubu. Myslím si, že Slovan má v súčasnosti najkvalitnejší káder v lige. Viem, že máme na zimu vytypované konkrétne posily a všetko sú to veľmi kvalitní futbalisti. Možnosť trénovať najúspešnejší slovenský klub je pre mňa česť a zároveň veľká výzva. Vraciam sa domov do Bratislavy, za Slovan som v minulosti hral a mám naň len dobré spomienky. Od zajtra sa pustíme do tvrdej práce, aby sme dostali toto mužstvo tam, kam v lige patrí," vyhlásil Martin Ševela, ktorý premiérovo povedie tréning Slovana.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok