Bližšie k finále v Bukurešti Atletico Madrid a Sporting Lisabon

TASR
19.4.2012 23:34

Po prvých zápasoch semifinále Európskej ligy sú bližšie k finálovému stretnutiu, ktoré bude 9. mája hostiť Národný štadión v Bukurešti, futbalisti Atletica Madrid a Sportingu Lisabon.

Bližšie k finále v Bukurešti Atletico Madrid a Sporting Lisabon
SITA

Atletico si na domácej pôde poradilo s rivalom zo španielskej ligy FC Valencia 4:2. Hostia odolávali iba v prvom polčase, keď na prvý Falcaov gól ešte odpovedal v nadstavenom čase Jonas. Hneď po prestávke ale vedenie Madridčanom vrátil Miranda, o päť minút neskôr zvýšil Adrian a veľmi dobrú pozíciu pred odvetou naznačil druhou presnou strelou kolumbijský kanonier domácich Falcao, ktorý tak vyrovnal doterajšieho streleckého rekordéra tejto sezóny EL Holanďana Klaasa Jana Huntelaara zo Schalke 04 so súčtom desiatich gólov. Domáci si ale znova neustrážili nadstavený čas a vďaka Costovmu gólu Valencia nebude v odvete úplne bez šance.

Portugalský Sporting si do budúcotýždňovej odvety na baskuckú trávu v Bilbau odnesie iba tesný náskok po triumfe nad Athleticom 2:1. Aj jednogólový náskok však Lisabončania môžu považovať za úspech, keďže po góle Austrenexteho prehrávali 0:1 a až dvoma gólmi Insuu a Capela v rozpätí štyroch minút otočili duel.

sumáre, Európska liga - semifinále, 1. zápasy:

Atletico Madrid - FC Valencia 4:2 (1:1)
Góly: 18. a 78. Falcao, 49. Miranda, 54. Adrian - 45.+3 Jonas, 90.+3 Costa

Sporting Lisabon - Athletic Bilbao 2:1 (0:0)
Góly: 76. Insua, 80. Capel - 54. Aurtenexte

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok