Paul McCartney sa oženil s Nancy Shevell

TA3, SITA
9.10.2011 22:18

Anglický hudobník a bývalý člen kapely The Beatles Paul McCartney sa dnes popoludní oženil so svojou snúbenicou, newyorskou obchodníčkou Nancy Shevell. Obrad sa konal na westminsterskej matrike v londýnskej štvrti Marylebone, teda na rovnakom mieste, kde si v roku 1969 vzal svoju prvú manželku Lindu.

Päťdesiatjedenročná Shevell mala počas sobáša vo vlasoch kvety a oblečené šaty slonovinovej farby strihané po kolená, s dlhými rukávmi a výstrihom v tvare písmena V. Navrhla ich jej nová nevlastná dcéra Stella McCartney, ktorá sa postarala aj o tmavomodrý oblek jej otca. McCartneyho najmladšia dcéra, sedemročná Beatrice, niesla počas obradu kvety, pričom mala na sebe dlhé šaty a ružový vlnený kabát a vo vlasoch venček z kvetov.

Keď 69-ročný McCartney opúšťal svoj dom so skupinou svadobčanov, zavtipkoval si so zástupom fotografov, ktorých sa spýtal, „O čo ide? Čo tu všetci robíte?“ Medzi svadobnými hosťami nechýbali dospelý syn Shevell Arlen, jej sesternica Barbara Walters, McCartneyho brat Mike, Ringo Starr s manželkou Barbarou Bach, ako aj vdova po Georgeovi Harrisonovi Olivia. Štvrtý člen The Beatles, zosnulý John Lennon, by sa práve dnes dožil 71 rokov.

Počas občianskeho obradu McCartney dal svojej neveste platinový prsteň s päťkarátovými diamantmi štvorcového tvaru nadväzujúcimi na seba po celom obvode. O jeho výrobu sa postarala dielňa Neila Lanea. Ten o páre ešte v máji povedal, „Sú úplne zamilovaní a šťastní.“
McCartney a Shevell mávali hosťom, keď opúšťali matriku, zatiaľ čo tí na nich hádzali lupienky z bielych a ružových ruží. „Bolo to fantastické, ďakujem vám,“ povedal McCartney davu a vtipkoval so zhromaždenými fanúšikmi a novinármi, keď na otázku, ako sa má, odpovedal, „Ženatý“.
Mladomanželia oslávia sobáš dnes večer na oslave v spevákovom dome, kde si hostia pochutia na vegetariánskej strave. Na hostine však budú tiež dve torty – jedna tradičná a druhá vegánska. Obidve z kuchyne Posh Puds Patisserie. “Pracovali sme na tom celé týždne,“ prezradila jedna zo zamestnankýň pekárne.
McCartney sa začal so Shevell stretávať v roku 2007. Po takmer štyroch rokoch túto newyorskú obchodníčku požiadal o ruku. Začiatkom mája 2011 potvrdil ich zasnúbenie jeho hovorca. Pre McCartneyho pôjde o tretie manželstvo. S jeho prvou manželkou Lindou bol ženatý 30 rokov až do jej smrti v roku 1998. Z tohto manželstva má tri deti. V roku 2002 sa oženil s bývalou modelkou Heather Mills, ale ich spolužitie sa skončilo rozvodom v roku 2008. S Mills má malú dcérku Beatrice. Spevákova nastávajúca Shevell sa bude vydávať po druhý raz.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok