Teroristi zaútočili na hotel s politikmi, zabili desiatky ľudí

TA3 ČTK
29.10.2017 07:34

Po viac ako jedenástich hodinách ukončili príslušníci somálskej polície a armády útok teroristov na hotel v metropole Mogadišo. Podľa najnovších informácií pri ňom zahynulo najmenej 23 ľudí. Tri desiatky osôb sa podarilo vyslobodiť zo zajatia teroristov.

Členovia islamistického hnutia Šabáb najskôr odpálili v centre mesta bomby umiestnené v dvoch vozidlách, niekoľko atentátnikov sa následne zabarikádovalo v blízkom hoteli. Jeden z radikálov sa vo vnútri odpálil, opísal udalosti hovorca miestnej polície.

Podľa miestnych médií bezpečnostné zložky jedného útočníka zastrelili a ďalších po viac ako 11 hodinách zadržali. Celkovo sa malo útoku zúčastniť päť radikálov.

Medzi obeťami je údajne aj bývalý člen parlamentu a tiež vysoko postavený policajt. Približne tri desiatky ľudí utrpeli zranenia pri explóziách v okolí hotela. Policajtom a vojakom sa podarilo z budovy, ktorá sa nachádza neďaleko prezidentského paláca a často je využívaná politikmi, oslobodiť 30 zajatých ľudí vrátane ministra somálskej vlády a známeho duchovného.

Témy: Hotel Mogadišo
zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok