Skončí v kolúznej väzbe? Pre Kočnera vraj žiadajú najprísnejšie obmedzenie

TA3 SITA
13.12.2018 17:20

Vyšetrovacie orgány čoskoro požiadajú sudcu o predĺženie väzby pre podnikateľa Mariána Kočnera. Uvádza to spravodajská stránka TV JOJ noviny.sk. „Prokurátor navrhne pre neho tiež najvyšší stupeň väzby, dôvodom má byť vyšetrovanie prípadu vraždy novinára Jána Kuciaka a jeho snúbenice,“ potvrdil televízii JOJ aj právny zástupca Kočnera Michal Mandzák.

Skončí v kolúznej väzbe? Pre Kočnera vraj žiadajú najprísnejšie obmedzenie
TASR/Lenka Krošláková (ilu)

Podľa zdroja televízie JOJ požiadajú na budúci týždeň vyšetrovacie orgány sudcu pre prípravné konanie o predĺženie väzobného stíhania Mariana Kočnera. „Prokurátor navrhne pre podnikateľa tiež najprísnejšie väzobné obmedzenie, takzvanú kolúznu väzbu. Toto najsilnejšie obmedzenie na slobode súvisí s vyšetrovaním vraždy Jána Kuciaka a Martiny Kušnírovej,“ pripomína portál noviny.sk Podľa informácií TV JOJ chce prokurátor rovnako predĺžiť väzbu Kočnera aj v prípade zmenkovej kauzy, a to o ďalšie tri mesiace.

Vyšetrovacie orgány sa pritom majú podľa portálu noviny.sk opierať o listy a výpoveď utajeného svedka v prípade poškodeného Kuciaka. Právny zástupca obvineného Michal Mandzák zistenia TV JOJ potvrdil. Oficiálne vyjadrenie ku kolúznej väzbe jeho klienta poskytne v piatok.

Marian Kočner zatiaľ v trestnej veci úkladnej vraždy Jána Kuciaka a jeho snúbenice nie je obvinený. Len nedávno úrad špeciálnej prokuratúry s Národnou protizločineckou jednotkou vykonali rozsiahle domové prehliadky v objektoch Mariána Kočnera. Malo ísť o zásah v súvislosti s vyšetrovaním násilnej trestnej činnosti. „Televízia JOJ kontaktuje s uvedenými zisteniami aj prokuratúru, zatiaľ bez vyjadrenia,“ ukončili noviny.sk.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok