Twitter zakročil proti ruským médiám pre šírenie dezinformácií

TA3 TASR
26.10.2017 22:49

Sociálna sieť Twitter sa rozhodla, že odteraz nebude povoľovať zadávanie reklám dvom ruským proštátnym médiám, a to televízii RT, v minulosti známej ako Russia Today, a tlačovej agentúre a rozhlasovej stanici Sputnik.

Twitter zakročil proti ruským médiám pre šírenie dezinformácií
SITA/AP

Obe médiá sa mali podieľať na ruskej kampani, ktorej cieľom bolo ovplyvniť americké prezidentské voľby a v rámci ktorej sieť médií za pomoci veľkého počtu takzvaných "trollov" rozširovala zdeformované alebo úplne nepravdivé informácie, ako napríklad tú, že pápež František podporil za prezidenta Donalda Trumpa.

Twitter navyše venuje sumu vo výške približne 1,7 milióna eur, ktorú mu od roku 2011 RT a Sputnik za reklamy zaplatili, na výskumné projekty, ktorých účelom bude zmapovať možnosti a spôsoby, ako táto sociálna sieť ovplyvňuje a môže ovplyvňovať občiansku angažovanosť vo svete a voľby a iné politické procesy v jednotlivých krajinách.

Na rozhodnutie Twitteru vzápätí s hnevom reagovala hovorkyňa ruského ministerstva zahraničných vecí Maria Zacharová, podľa ktorej ide o "ďalší agresívny krok" namierený proti Rusku.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok