Najvyšší súd rozhodol o osude exsudcu Igora Škultétyho

TA3 TASR
26.10.2017 13:26

Na verejnom zasadnutí Najvyšší súd rozhodoval o odvolaní sudcu Igora Škultétyho. Za prijímanie úplatku ho pritom Špecializovaný trestný súd v januári už odsúdil. Škultéty sa proti rozsudku odvolal a na rad prišiel Najvyšší súd.

Najvyšší súd SR potvrdil dvojročný podmienečný trest odňatia slobody pre bývalého bratislavského sudcu Igora Škultétyho, ktorý mu začiatkom roka vymeral Špecializovaný trestný súd. "Senát Najvyššieho súdu Slovenskej republiky na verejnom zasadnutí odvolanie obžalovaného Igora Škultétyho zamietol ako nedôvodné," povedal hovorca Najvyššieho súdu Boris Urbančík. Okrem toho dostal pokutu 2320 eur a zákaz verejných funkcií na štyri roky.

Na Škultétyho podali obžalobu, pretože si mal za zníženie trestu pre páchateľa lúpeže vypýtať úplatok vtedajších 100.000 Sk, predtým vraj žiadal pol milióna. Nakoniec v roku 2002 vo svojej kancelárii prijal 70.000 Sk ako úplatok od hlavného svedka Jozefa Králika, ktorý vystupoval ako policajný agent. Za to sudcu v novembri 2009 odsúdili na dva roky väzenia s podmienečným päťročným odkladom. Mal zaplatiť aj peňažný trest 5000 eur a ŠTS mu uložil zákaz vykonávať sudcovskú funkciu na desať rokov

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok