Ruska previezli z cely do nemocnice, mal zdravotné problémy

TA3 SITA TASR
26.10.2017 09:42

Bývalý minister hospodárstva a mediálny magnát Pavol Rusko, ktorý čelí obvineniam, že si pred 20 rokmi objednal u mafiánskeho bossa Mikuláša Černáka vraždu svojej spoločníčky, skončil v nemocnici. Na urgentný príjem na bratislavských Kramároch ho previezli potom, ako sa sťažoval na zdravotné problémy.

Ruska previezli z cely do nemocnice, mal zdravotné problémy
TASR (Ilustračná)

Zadržali ho v OC Eurovea

Po absolvovaní vyšetrení ho po polnoci previezli naspäť do cely, uviedol Denník N, ktorý o prípade informoval. Ruska zadržali v bratislavskom nákupnom centre Eurovea. Podľa jeho advokáta to polícia neurobila adekvátnym spôsobom. „Spôsob zadržania poznám iba z rozprávania Pavla Ruska. Bola to skutočnosť, ktorá naňho tiež tak dosť zapôsobila, lebo to zadržanie neprebehlo jednoduchým spôsobom, slušným, netvrdím, že nezákonným, ale dosť sa ho to dotklo,“ uviedol advokát Július Ševčík pre portál.

Policajný vyšetrovateľ predložil na Krajskú prokuratúru Bratislava vyšetrovací spis spolu s podnetom na podanie návrhu na vzatie obvineného Ruska do väzby. S týmto sa po preštudovaní materiálu stotožnila aj krajská prokuratúra v Bratislave, ktorá podala návrh na väzbu exministra.

Vypočuli Černáka aj Kaštana

Polícia podnikateľa zadržala v pondelok v súvislosti s obvinením z objednávky vraždy. V utorok vyšetrovatelia v prípade vypočuli spoluobvinených, ktorí sú známymi členmi podsvetia -  Mikuláša Černáka a Miloša Kaštana. 

Bývalý šéf TV Markíza je podozrivý z toho, že si v roku 1997 v podsvetí objednal vraždu svojej vtedajšej spoločníčky Sylvie Volzovej. Prípad rieši Národná kriminálna agentúra. Podľa medializovaných informácii Rusko vinu odmieta.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok