Bývalého starostu čaká ho finančný trest, ponúkal úplatok

TA3 SITA
28.11.2018 12:53

Bývalý starosta Devínskej novej Vsi Milan Jambor je vinný z toho, že vlani ponúkal úplatok úradníkovi za vydanie povolenia. Rozhodol o tom Špecializovaný trestný súd v Pezinku, ktorý ho odsúdil za nepriamu korupciu. Exstarosta sa ku skutku priznal. Hroziacemu pobytu za mrežami sa ale vyhol, a dostal finančný trest.

Špecializovaný trestný súd v Pezinku v stredu schváli dohodu o vine a treste medzi prokurátorom a bývalým starostom bratislavskej Devínskej Novej Vsi Milanom Jamborom. Za prečin nepriamej korupcie uložil Jamborovi finančný trest 3 000 eur. V prípade, že by určenú čiastku nezaplatil, súd určil náhradný trest šesť mesiacov väzenia. Rozhodnutie súdu je právoplatné, keďže proti nemu nie je možné podať odvolanie.

Prokurátor úradu špeciálnej prokuratúry Jambora obžaloval pre prečin nepriamej korupcie. V prípade čelili obžalobe aj ďalšie dve fyzické osoby a jedna právnická osoba. Podľa prokuratúry Jambor začiatkom roka 2017 v mene spoločnosti G. sľúbil úplatok päťtisíc eur vedúcemu pracovníkovi Okresného úradu Bratislava za kladné vybavenie žiadosti tejto spoločnosti o zhodnocovanie odpadu. Pracovník úradu však vec nahlásil polícii a ďalej s ňou spolupracoval. Spoluobžalovaní v tomto prípade - Vladimír Urban a Miroslav Zemánek, uzavreli dohody o vine a treste ešte začiatkom novembra.

Milan Jambor bol starostom bratislavskej mestskej časti Devínska Nová Ves od roku 2010 do roku 2018, pričom v tohtoročných komunálnych voľbách už nekandidoval. Súčasťou dnešného rozhodnutia súdu nebolo uloženie zákazu vykonávať verejnú funkciu.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok