Ozbrojený vodič unikal hliadke, museli mu rozstrieľať auto

TA3 SITA
25.10.2017 14:21

Medzi Trnavou a Nitrou sa odohrali scény ako z akčného filmu. Policajti strieľali pri Vinohradoch nad Váhom na strieborné Audi A4. Vodiča pritom pôvodne chceli skontrolovať pre podozrenie z drogovej trestnej činnosti.

Ozbrojený vodič unikal hliadke, museli mu rozstrieľať auto
SITA/KR PZ Trnava

Dvadsaťtriročný Vinohradčan zastavil na odstavnej ploche v lesíku pri obci, policajti ho vyzvali, aby vystúpil. Ako informovala trnavská policajná hovorkyňa Martina Kredatusová, ten však ich výzvy ignoroval a autom sa pohol smerom na policajta, nerešpektoval ani výzvu policajtov, že použijú služobnú zbraň.

Autom prudko vyrazil na policajtov, tí museli uskočiť, aby ich nezrazil. Policajti vystrelili dva varovné výstrely do vzduchu, vodič stále unikal a následne piatimi výstrelmi zasiahli pneumatiky a zadnú časť auta.

Napokon vodiča, po asi dvoch kilometroch, za použitia donucovacích prostriedkov, zadržali. Pri prehliadke našli vo vozidle striekačku a podomácky prerobenú zbraň. Veci putovali na expertízu, vodič je v policajnej cele. V prípade je začaté trestné stíhanie zo zločinu útoku na verejného činiteľa, nedovoleného ozbrojovania a drogovej trestnej činnosti.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok