Dobyjú poslednú baštu IS v krajine? Armáda pripravila plán

TA3 TASR
25.10.2017 13:54

Iracké vojenské lietadlá zhodili propagačné letáky v sýrskom pohraničí, ktoré je stále pod kontrolou tzv. Islamského štátu. Podľa agentúry DPA to signalizuje bezprostrednú ofenzívu zameranú na dobytie poslednej bašty týchto extrémistov v Iraku.

Dobyjú poslednú baštu IS v krajine? Armáda pripravila plán
TASR

Tisícky letákov dopadli na západoiracké mestá Káim a Ráwa, pričom tamojší obyvatelia boli varovaní, aby sa vyhli miestam, kde majú militanti svoje pozície, uviedla iracká armáda. "Vaše bezpečnostné sily oslobodili všetky iracké oblasti, ktoré boli zneuctené stúpencami Dáišu. Čoskoro budete oslobodení," uvádza sa na letákoch za použitia slova Dáiš, arabského akronymu pre IS.

Iracké stíhačky a vzdušná podpora pod velením USA nedávno vystupňovali svoje útoky na pozície extrémistov v blízkosti sýrskych hraníc. Predpokladá sa, že do Káimu sa uchýlilo množstvo vedúcich predstaviteľov IS, utekajúcich pred nedávnymi vládnymi operáciami na severe krajiny.

Islamský štát utrpel v ostatnej dobe vojenské porážky a územné straty po celom území Iraku. Iracký premiér Hajdar Abádí tento mesiac oznámil, že armáda vyhnala IS z mesta Hawídža, poslednej bašty IS v severnom Iraku. Vládne sily s podporou medzinárodnej koalície v júli dobyli späť Mósul, druhé najväčšie mesto Iraku.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok