Kočnerovi sa nedarí dostať sa na slobodu, sudca neprijal kauciu

TA3 SITA TASR
20.11.2018 13:51

Špecializovaný trestný súd necháva Mariana Kočnera naďalej vo väzbe, jeho žiadosť o prepustenie na slobodu zamietol. Potvrdila to hovorkyňa ÚŠP Jana Tökölyová.

Kočnerovi sa nedarí dostať sa na slobodu, sudca neprijal kauciu
TASR - Jakub Kotian (ilu foto)

Sudca Špecializovaného trestného súdu v Pezinku, pracovisko Banská Bystrica, rozhodol, že kontroverzný podnikateľ obvinený v tzv. kauze televíznych zmeniek zostáva vo väzbe. Sudca senátu ŠTS údajne neprijal od podnikateľa finančnú zábezpeku, takzvanú kauciu. "Z uznesenia vyplýva, že sudca pre prípravné konanie zamietol žiadosť obvineného M. K. o prepustenie z väzby a neprijal žiadnu náhradu väzby, teda ani peňažnú záruku," dodala hovorkyňa.

ŠTS o jeho žiadosti rozhodoval už vo štvrtok, avšak až v utorok bolo doručené uznesenie Úradu špeciálnej prokuratúry. V deň, keď Špecializovaný trestný súd rozhodoval o väzbe Mariana Kočnera, vyšli najavo nové informácie v prípade zmeniek TV Markíza, pre ktoré vo väzbe sedí. Podľa posudku, ktorý si dala vypracovať Národná kriminálna agentúra, sú zmenky falošné.

Kočner je vo väzbe v kauze televíznych zmeniek za takmer 70 miliónov eur. Na Kočnera aj na Pavla Ruska podala TV Markíza trestné oznámenie za údajné falšovanie cenných papierov a marenie spravodlivosti. Pravosť zmeniek súkromná televízia spochybňuje od začiatku sporu. Argumentuje, že sporné zmenky neboli nikdy zaznamenané v jej účtovníctve ani v účtovníctve spoločností, ktoré údajne zmenky vlastnili predtým, ako malo dôjsť k uplatneniu podvodných nárokov. O väzobnom stíhaní podnikateľa rozhodol 28. júna Najvyšší súd, Kočner sa teda pokúšal dostať z väzby už po druhý raz.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok