S pokračovaním Perinbaby finišujú. Prezradili, kedy bude v kinách

TA3 SITA
15.11.2018 14:56

Slovenskí diváci a diváčky si pokračovanie obľúbenej rozprávky Perinbaba režiséra Juraja Jakubiska budú môcť pozrieť už na budúci rok. Ako uviedla producentka filmu a režisérova manželka Deana Horváthová-Jakubisková, snímku predstavia koncom roka 2019.

S pokračovaním Perinbaby finišujú. Prezradili, kedy bude v kinách
TASR/Oliver Ondráš

Viac ako 100-členný štáb

Na nakrúcaní rozprávky už niekoľko mesiacov pracuje viac ako 100-členný štáb a vyše 170 komparzistov a hercov, ktorí nakrúcajú na Spiši. Nakrúcaním v tejto lokalite Jakubisko splnil podmienku svojej manželky a producentky, keďže všetky exteriéry museli byť v blízkosti 30 kilometrov.

Filmári s nakrúcaním exteriérov na Spiši pomaly končia a po poslednej klapke bude nasledovať náročná postprodukcia a počítačová technika. Pomocou nej tvorcovia oživia pôvodnú Perinbabu, ktorú v prvej snímke stvárnila Giulietta Masina. Počítačová grafika má tiež značne pomôcť Jakubiskovej fantázii. "Ja sa bojím, že je toho až veľa. Že toľko tam dávam fantázie, že začal som strihať. Áno, musím sa umierňovať, pretože človek si strašne veľa vymyslí," vyjadril sa filmár.

Ústrednou postavou bude mladý Youtuber

Hlavnou postavou pokračovania Perinbaby bude Lukáš v podaní slovenského herca a YouTubera Lukáša Frlajsa. "Mnoho ľudí myslí, že tým, že točíme dvojku, tak hrám Jakubka. Ale ja som Lukáš. Jakubko je môj otec a ja som syn," priblížil mladý herec. V novinke sa predstavia aj ďalší slovenskí a českí herci ako napríklad Ivan Romančík, Réne Štúr, Dan Nekonečný, Klára Cibulová alebo Sabina Skalická, ktorá sa ujme roly mladej Zubatej.

"Nie je to ten typ rozprávky, ako sa to dnes robí. Že ju obsadíme známymi hercami, len preto, aby tam tí známi herci boli. Juraj sa skôr sústredil na typy, charaktery a na atmosféru samotného herca," zdôvodnila herecké obsadenie Horváthová-Jakubisková. O hudbu k Perinbabe 2 sa postarajú českí skladatelia Ondřej Soukup a Jan Jirásek.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok