Špirkovi vraj sabotovali vyšetrovanie korupcie, jeho oznámenie odmietli

TA3 TASR
14.11.2018 14:13

Trestné oznámenie prokurátora Úradu špeciálnej prokuratúry Vasiľa Špirka v súvislosti so sabotážou jeho vyšetrovania údajnej korupcie exministrov a policajných funkcionárov odmietli. Informovala o tom na blogu šéfka Nadácie Zastavme korupciu Zuzana Petková s tým, že Špirko proti uzneseniu podáva sťažnosť.

Trestné oznámenie na vtedajšieho ministra vnútra Roberta Kaliňáka a vysokopostavených policajných funkcionárov podal Špirko 12. marca. Dôvodom bolo podozrenie z obzvlášť závažného zločinu sabotáže. Mal informáciu, že bola nariadená jeho diskreditácia. "V súvislosti s vecami, ktoré som v tú dobu dozoroval, a to aj vrátane trestnej veci B.A. Haus... Konkrétnou osobou, ktorá mala nariadiť diskreditáciu prokurátora, je minister vnútra R. Kaliňák," vysvetlil vtedy Špirko.

Jeho diskreditácia mohla podľa neho spočívať v tom, že došlo voči nemu k vzneseniu obvinenia, aby sa predišlo vyšetreniu závažných skutočností. Špirko pripomenul, že voči nemu bolo dvakrát vznesené obvinenie, pričom obe sa preukázali ako nezákonné.

Prokurátor trestného odboru Generálnej prokuratúry SR ukončil preverovanie časti trestného oznámenia tak, že ho 31. októbra odmietol. Rozhodnutie ešte nie je právoplatné. "Do právoplatného skončenia trestného konania pred začatím trestného stíhania sa nebudeme bližšie vyjadrovať," reagovala hovorkyňa prokuratúry Andrea Predajňová.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok