Slovan začal domácu sériu víťazne, zdolal moskovské Dinamo

TA3 TASR
23.10.2017 22:23

Hokejisti Slovana Bratislava odštartovali trojzápasovú domácu sériu KHL triumfom nad favorizovaným Dinamom Moskva 4:2. Napriek výhre figurujú stále na 12. mieste tabuľky Západnej konferencie, keď nazbierali 25 bodov.

Slovan začal domácu sériu víťazne, zdolal moskovské Dinamo
SITA/Diana Černáková

Slovanisti strácajú na ôsmy Severstaľ Čerepovec jedenásť bodov. Pre Slovan to bolo premiérové domáce víťazstvo nad Dinamom Moskva v KHL. Dva góly zverencov trénera Eduarda Zankovca strelil český útočník Lukáš Kašpar, ktorý v 23. stretnutí prelomil streleckú smolu a dosiahol prvé presné zásahy v sezóne. Slovan rozhodol o triumfe v 2. tretine, keď sa okrem Kašpara presadili aj Colby Genoway a Zach Boychuk. Na 4:2 spečatil do prázdnej bránky opäť český útočník. Za Dinamo skórovali Vladimir Brjukvin a Andrej Kutejkin.

"Belasí" pokračujú v domácej sérii v stredu o 19.00 h, keď privítajú Lokomotiv Jaroslavľ a trojicu náročných duelov zakončia v piatok v rovnakom čase súbojom s úradujúcim šampiónom a najlepším tímom prebiehajúcej sezóny SKA Petrohrad.

HC Slovan Bratislava - Dinamo Moskva 4:2 (0:0, 3:1, 1:1)
Góly: 28. Genoway (Meszároš, Boychuk), 36. Boychuk (Kašpar), 40.  Kašpar (Hlinka, Viedenský), 59. Kašpar - 35. Brjukvin (Alexejev, Tereščenko), 54. Kutejkin. Rozhodovali: Kuľov, Cyplakov - Ivanov, Strelcov, vylúčení: 6:5, presilovky: 2:1, oslabenia: 0:0, 6832 divákov.
Zostavy:
HC Slovan Bratislava: Mazanec - Ebert, Després, Meszároš, Bačik, Voráček, Švarný - Řepík, Boychuck, Kašpar - Genoway, Viedenský, Hrnka - Hlinka, Šťastný, Skalický - Mikúš, Sádecký, Hecl
Dinamo Moskva: Jerjomenko – Kutejkin, Rylov, Nikulin, Volkov, Zajcev, Višnevskij, Solovjov – Varnakov, Boyd, Salminen – Arťuchin, Tereščenko, Brjukvin – Tarasov, Komarov, Jakovlev – Markovin, Jefremov, Sidljarov - Alexejev (od 21. min)

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok