Pokojné, ale nie bez problémov. Šéf komisie hodnotil priebeh volieb

TA3 TASR
10.11.2018 22:52

Komunálne voľby mali pokojný charakter. Vyskytli sa len miestne problémy. Uviedol predseda Štátnej komisie pre voľby a kontrolu financovania politických strán Eduard Bárány.

Pokojné, ale nie bez problémov. Šéf komisie hodnotil priebeh volieb
SITA/Diana Černáková

"Základný dojem je, že voľby prebehli vcelku pokojne, korektne. Ak sa vyskytli jednotlivé problémy, mali výrazne miestny charakter. Určité otázky vznikali, pokiaľ ide o pôsobenie pozorovateľov v jednotlivých volebných miestnostiach, kde však štátna komisia usmerňovala situáciu," zhodnotil.

Riaditeľka odboru volieb, referenda a politických strán na ministerstve vnútra Eva Chmelová potvrdila, že počas volebného dňa neboli mimoriadne rušivé momenty. Napriek viacerým podnetom sa podľa nej vážnejšie porušenie nezistilo.

Podaniami, v ktorých voliči oznamovali podozrenie z porušenia moratória, sa bude ešte štátna komisia zaoberať. "Prvé výsledky v niektorých obciach sa dozvieme možno o hodinu či dve. Konečnú zápisnicu štátnej komisie očakávame v nedeľu popoludní," uzavrela Chmelová. Informácie o volebnej účasti nateraz komisia nemá.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok