NS neodňal súdom Tiefenbachov prípad, nevidí procesné prekážky

TA3 TASR
6.11.2018 13:08

Najvyšší súd SR trvá na svojom rozhodnutí v prípade expolicajta Ľuboša Tiefenbacha a nevidí žiadne procesné prekážky. Svojím rozhodnutím neodňal túto trestnú vec ani Okresnému súdu Bratislava V, ani Krajskému súdu Bratislava.

NS neodňal súdom Tiefenbachov prípad, nevidí procesné prekážky
TA3

Informovala o tom hovorkyňa NS SR Alexandra Važanová. Sudkyňa okresného súdu v Petržalke v utorok pojednávanie s bývalým policajtom opäť odročila. NS sa vyjadril, že právoplatným aj naďalej ostáva jeho rozhodnutie z 13. júna minulého roka. Podľa slov hovorkyne NS v trestnej veci Ľuboša Tiefenbacha v auguste rozhodol, že jeho predchádzajúce uznesenie je platné, a vec vrátil prvostupňovému súdu. "Vec sa OS Bratislava V ani Krajskému súdu Bratislava neodníma," uviedla.

Súdne pojednávanie v trestnej veci odročila sudkyňa okresného súdu na základe opätovného návrhu, ktorým sa chce Ľuboš Tiefenbach obrátiť na NS. Dosiahnuť chce odobratie veci OS Bratislava V a pridelenie inému okresnému súdu. Jeho advokát apeluje na zaujatosť sudkyne voči jeho klientovi, ale aj voči právnemu zástupcovi poškodených.

Expolicajt Ľuboš Tiefenbach stojí pred súdom pre incident s dvoma ženami zastavenými pri cestnej kontrole v bratislavskej Petržalke v roku 2014. V máji tohto roka na OS Bratislava V vypovedal svedok a neskôr aj znalec z odboru psychológie. O tom, že sa prípadom bude opäť zaoberať bratislavský nižší súd, rozhodol 15. augusta Najvyšší súd SR. Nevyhovel tak návrhu obžalovaného na odňatie trestnej veci OS Bratislava V a pridelenie inému okresnému súdu.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok