Hokejisti Popradu porazili Slovan 5:2

SITA
9.10.2011 22:04

HK Poprad - HC Slovan Bratislava 5:2 (1:0, 2:0, 2:2)

Hokejisti Popradu porazili Slovan 5:2

V rušnej atmosfére sa pod Tatrami hral zaujímavý hokej. Najväčšiu príležitosť mal v úvode v početnej výhode domáci Kmiť, po Krotákovej prihrávke však namieril len do Galbraitha. Domáci svoj úvodný nápor napokon pretavili do gólovej koncovky. Od modrej vypálil Hellström a otvoril skóre - 1:0. Slovan sa snažil prevziať taktovku zápasu do vlastných rúk, defenzíva "kamzíkov" aj so šťastím odolávala. Po nedorozumení v domácej obrane mohol vyrovnať kapitán belasých Ján Lipiansky, stroskotal však na pripravenom Melicherčíkovi. V 11. min si do vhodnej pozície nakorčuľoval švédsky útočník Popradu Kraft, Galbraithova vyrážačka však bola proti zmene skóre. Následne to od modrej skúšal Šterbák, dve dobré rany však v sieti neskončili. Poprad dostal do zápasu vo forme hrajúci Michael Vandas. Najskôr dvakrát nebezpečne ohrozil bratislavskú bránku, potom povykrúcal lotyšského beka v službách Slovanu Marisa Jassa a v následnej presilovke jeho nájazd z ľavej strany zase musel hasiť Galbraith.


Druhá tretina patrila hosťom. Bakoš skúšal v jej úvode šťastie hneď dvakrátl. V 25. min nepochodil po strele z medzikružia ani T.Bulík a "kamzíci" si stále držali tesný náskok. Belasí mali územnú prevahu, hralo sa v obrannom pásme domácich, no "belasí" sa nedokázali presadiť v koncovke a skórovať nevedeli ani v presilovkách. Poprad dovtedy utiahnutý v hlbokej defenzíve sa dokázal dostať do ojedinelej šance a udrel ako blesk z jasného neba. V 36. min Kroták našiel medzeru v Galbraithovom postoji a ani nie minútu na to sa voľného puku pred bránkoviskom zmocnil Vandas a zvýšil na 3:0.


Úvod tretej tretiny vyšiel Slovanu, Šatan po prihrávke Kukumberga vykreslal iskierku nádeje - 1:3. V hre sa riadne pritvrdilo a výsledkom bola zvýšená nervozita a zbytočné vylúčenia. V jednej z presiloviek Popradu od modrej vypálil delovku Kuľha a vyhnal Galbraitha z klietky - 4:1. Poprad povzbudzovaný skvelým publikom naďalej hrozil nebezpečnými protiútokmi, piaty gól mohol po nájazde pridať Vandas. Päť minút pred treťou sirénou sa Popradčannia vďaka svojej nedisciplinovanosti ocitli na ľade len traja a Slovan svoj tlak zužitkoval, keď po presnej rane do rohu brány znížil Kukumberg. Domáci však už stretnutia zo svojich rúk nepustili a zúfalý nápor Slovana potrestal po brejku Škovira, ktorý 46 sekúnd pred koncom po blafáku uzavrel skóre stretnutia.

HK AutoFinance Poprad - HC Slovan Bratislava 5:2 (1:0, 2:0, 2:2)
Góly: 4. Helström (Vaic, M. Šterbák), 36. A. Kroták (Kmiť, M. Šterbák), 37. Vandas (Kuľha, Melicherčík), 46. Kuľha (Hult, Melicherčík), 60. Škovira (Rapáč, A. Novotný) - 42. Šatan (M. Hudec, Kukumberg), 57. Kukumberg (M. Hudec, Šatan)
Vylúčení: 11:8, presilovsky: 2:1, oslabenia: 0:0, rozhodovali: Hríbik, Hradil - Grečko, Gajan, 4027 divákov

Poprad: Melicherčík - A. Novotný, D. Brejčák, Fabian, Malina, M. Šterbák, Hellström, Kramár, Velebný - Vandas, Hult, Kuľha - A. Kroták, Kmiť, Vaic - Škovira, Kraft, Rapáč - Paločko, Gellerstedt, Achmetov
Slovan: Galbraith (od 46. min Konrád) - I. Ďatelinka, P. Frühauf, Švarný, Štajnoch, Bohunický, Dobroň, Jass - Šatan, Lipiansky, Bulík - D. Buc, Kukumberg, M. Hudec - Balej, M. Macho, Preisinger - L. Hudáček, D. Skokan, M. Bakoš

Ladislav Svozil (tréner Popradu): "My sme mali z domáceho zápasu trochu obavy, pretože po sérii duelov vonku nie je jednoduché odohrať stretnutie na užšom klzisku. V prvej tretine sme súpera nepúšťali do väčších šancí. Dôležité najmä pre mladších hráčov bolo, že sme sa dostali do vedenia. Slovan nás v druhej časti neskutočne zatlačil, ale po druhom góle z chlapcov spadla nervozita. Zápas sme už mali v rukách, i keď sme si ho v závere dosť skomplikovali."
Miroslav Mosnár (asistent trénera Slovana): "Poprad vstúpil vo fantastickej atmosfére do zápasu lepšie a po našej chybe v strednom pásme skóroval. Druhú časť sme začali dobre, no inkasovali sme dva góly. Chlapcom nemôžem uprieť snahu ani bojovnosť, ale chýba nám ľahkosť, či nápad v koncovke. Ťažko sme sa presadzovali v útočnom pásme."

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok