PR správa

Projekt „Akú máme budúcnosť?“ chce motivovať mladých ľudí k aktivite

PR
23.10.2018 12:22

Na diskusiách v Banskej Bystrici, Žiline, Košiciach a Bratislave sa zúčastní viacero známych a úspešných osobností z umeleckého, vedeckého a podnikateľského prostredia

Projekt „Akú máme budúcnosť?“ chce motivovať mladých ľudí k aktivite
PR

Podľa prieskumu agentúry Focus viac ako štvrtina mladých Slovákov uvažuje nad trvalým odchodom do zahraničia. Toto číslo je v kombinácii s odhadovaným počtom vyše 200-tisíc Slovákov, ktorí v poslednej dekáde opustili túto krajinu, jasným signálom, že mladí ľudia sa necítia byť súčasťou diskusie o budúcnosti Slovenska. A zároveň jasne hovoria, že nevidia príležitosť veci meniť. Spoločnosť OVB Allfinanz Slovensko, ako spoločensky zodpovedná firma, chce mladých ľudí zapojiť do diskusie o budúcnosti.

Vo svojom najnovšom projekte chce OVB Allfinanz Slovensko podporiť mladých ľudí, aby sa aktívne zamysleli nad svojou budúcnosťou a naštartovali aktivity, ktoré im môžu priniesť úspech, zabezpečenie, dôstojný život aj príležitosť meniť svoje okolie. Projekt Akú máme budúcnosť? poskytne mladým ľuďom príležitosť diskutovať so známymi osobnosťami zo sveta vedy, biznisu, športu a umenia o budúcnosti Slovenska. Cieľom podujatia je ukázať mladým ľuďom spôsob, ako sa svojím dielom zapojiť do formovania budúcnosti Slovenska.

Generálnym partnerom podujatia, ktoré sa uskutoční na vysokých školách v Banskej Bystrici, Žiline, Košiciach a v Bratislave, je OVB Allfinanz Slovensko, a. s. Partnermi projektu sú Allianz – Slovenská dôchodková správcovská spoločnosť a Metlife Slovensko.

Jaroslav Vonkomer, Predseda predstavenstva OVB Allfinanz Slovensko: Dávame príležitosť mladým diskutovať o budúcnosti
Súčasná mladá generácia žije primárne prítomnosťou a iba málo sa zamýšľa nad tým, čo bude robiť o päť či desať rokov a takmer vôbec nie nad tým, aký život budú mať ako dôchodcovia. Cieľom projektu je preto pomôcť mladým ľuďom zamyslieť sa nad vlastnou budúcnosťou prostredníctvom štruktúrovanej diskusie s úspešnými osobnosťami z rôznych oblastí verejného života. „Myslíme si, že pre mladých ľudí je užitočné a zaujímavé diskutovať s úspešnými ľuďmi o tom, ako sa stali úspešnými a ako vidia svoju budúcnosť a budúcnosť svojej profesie. Chceme inšpirovať mladých ľudí, aby sa zamysleli nad tým, čo chcú v živote dosiahnuť. A zároveň ich zapojiť do diskusie o budúcnosti Slovenska, ktorú budú už o pár rokov spoluvytvárať,“ dodáva Jaroslav Vonkomer.

S mladými ľuďmi bude diskutovať aj Martin Homola, automobilový pretekár
Diskusia mladých ľudí s osobnosťami z oblasti vedy, umenia, športu a biznisu prebehne na univerzitách v štyroch veľkých slovenských mestách. Moderátorom diskusie bude Milan „Junior“ Zimnýkoval a v jednotlivých tematických kolách bude klásť každej osobnosti celkovo štyri otázky. Vďaka tomu dostane každý spíker dostatočný priestor predstaviť svoj pohľad na vybrané témy. V priebehu diskusie budú mať mladí ľudia príležitosť klásť otázky každému zo spíkrov.

„Snažím sa zapojiť do všetkých spoločenských aktivít, ktoré majú potenciál meniť spoločnosť. Mojej skúsenosti mi už neraz potvrdili, že práve mladí ľudia najviac oceňujú možnosť diskutovať s nami staršími z oči do očí o všetkom, čo ich páli a čo pociťujú ako problém. Možno to bude znieť ako klišé, ale na tomto podujatí by som im zároveň chcel ukázať, že má zmysel hľadať pozitívne vzory a rozmýšľať nad tým, ako aktívne ovplyvňovať svoje okolie,“ hovorí pretekár Martin Homola.

Ján Jánošík podniká už viac ako 20 rokov. Za ten čas mu rukami prešli stovky mladých ľudí, mnohí z nich zostali pracovať v jeho firme, mnohých motivoval k tomu, aby skúsili podnikať. „Neuznávam prístup typu, že sa niečo nedá. V mojej praxi som si stokrát overil, že každý človek má takú budúcnosť, akú si naplánuje. Samozrejme, ak je schopný na tom tvrdo pracovať. Svet okolo nás síce nie je dokonalý, ale je úloha každého z nás, aby sme svojou trochou pomáhali meniť ho. Je mi cťou, ak môžem moje skúsenosti z podnikania odovzdávať mladšej generácii. Robím to denne a robím to rád.“

Všetky informácie o podujatiach projektu Akú máme budúcnosť nájdete na: akumamebuducnost.sk.

Osobnosti, ktoré sa zapojili do projektu Akú máme budúcnosť:
Lukáš Latinák – herec 
Martin Homola – automobilový pretekár
Radovan Brečka – inovátor a podnikateľ v oblasti IT
Peter Lím, riaditeľ najstaršieho ekologického festivalu na svete Ekotopfilm
Martin Madej – spevák a tanečník
Ján Jánošík – podnikateľ, krajský riaditeľ OVB Allfinanz Slovensko
Miroslav Suchý – vedúci oddelenia obchodu, marketingu a CRM v Allianz DSS
Tibor Boťánek – riaditeľ pre spoluprácu s maklérmi, Metlife

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok