Nemožno postihovať malých, tvrdí Most. Pri odvode má vlastné riešenie

TA3 TASR
18.10.2018 10:18

Zavedením osobitného odvodu pre obchodné reťazce nemožno podľa koaličného Mosta-Híd postihovať malých a stredných podnikateľov.

Nemožno postihovať malých, tvrdí Most. Pri odvode má vlastné riešenie
SITA/Branislav Bibel (ilu foto)

"Ak sa chceme postaviť za domácich potravinárov, mali by sme to urobiť tak, aby to nepocítili ani koneční spotrebitelia vo forme vyšších cien, ani samotní potravinári v podobe nižších výkupných cien, ktoré v mnohých prípadoch aj v súčasnosti sú nižšie ako oprávnené náklady výrobcov," zdôraznila vo štvrtkovom stanovisku hovorkyňa Mosta-Híd Klára Debnár.

Most-Híd navrhuje také riešenie, ktoré nastaví vyvážený vzťah medzi reťazcami a domácimi producentmi potravín. "Myslíme si, že by sa legislatívne mala posilniť kontrola reťazcov pri cenotvorbe vo vzťahu k ich dodávateľom. Náš návrh pôjde týmto smerom," avizovala Debnár. Podpora samotného návrhu závisí podľa jej slov od toho, či budú alebo nebudú pripomienky Mosta-Híd akceptované.

Návrh zákona o osobitnom odvode obchodných reťazcov predložila do Národnej rady SR skupina poslancov koaličnej SNS. Navrhujú, aby obchodné reťazce pôsobiace na Slovensku od budúceho roka platili osobitný odvod vo výške 2,5 % z ich čistého obratu.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok