NBA: Houstonu sa doma nedarilo, prevalcovalo ho New Orleans

TA3 SITA
18.10.2018 07:29

Basketbalisti Houstonu nevstúpili na domácej palubovke víťazne do novej sezóny zámorskej NBA, v stredu ich nečakane prevalcovali hráči New Orleans 131:112. Najlepší tím základnej časti minulého ročníka prehrával po polčase o 17 bodov a už sa z toho nedokázal spamätať.

V drese hostí exceloval najmä pivot Anthony Davis, ktorý sa prezentoval 32 bodmi a pridal aj 16 doskokov, 8 asistencií a po tri zisky a bloky. "Pokiaľ budeme naďalej robiť to, čo robíme ako tím, zvyšok pôjde samo. Dobre sme si posúvali loptu a vytvárali priestor na strely. Na druhej strane sme poctivo bránili," komentoval Davis. S 30 bodmi, 10 doskokmi a 6 trojkami mu sekundoval krídelník Nikola Mirotič. Prvé triple-double v novej sezóne a celkovo 11. v kariére dosiahol rozohrávač Elfrid Payton za 10 bodov, 10 doskokov a 10 asistencií.

V domácich farbách sa nedarilo najväčšej hviezde Jamesovi Hardenovi. Dvadsaťdeväťročný bradatý tvorca hry síce nastrieľal 18 bodov, rozdal aj 10 asistencií, premenil však len 6 z 15 pokusov. Jeden doskok mu chýbal do triple-double. "Nohy nám akosi nestačili a tiež sme dobre nekomunikovali. Súperovi sme ponúkli ľahké príležitosti na skórovanie. Je to však prvý zápas, musíme stavať na dobrých veciach a snažiť sa zlepšovať. Bude to v poriadku," vyjadril sa Harden. Najlepším strelcom Houstonu bol nahradník Eric Gordon s 21 bodmi. Nová akvizícia Carmelo Anthony odohral 27 minút, stihol nazbierať 9 bodov a 4 doskoky.

Finalista minulého ročníka Cleveland podľahol Torontu na jeho palubovke 104:116. Debut v drese Raptors po prestupe zo San Antonia si odkrútil krídelník Kawhi Leonard, na konto si za 37 minút pripísal 24 bodov a 13 doskokov. "Cítil som sa dobre. Som šťastný, že sme zvíťazili. Do zápasu som nastúpil plne zotavený, takže je to pre mňa ďalšia skvelá správa," povedal Leonard, ktorý vynechal takmer celú predchádzajúcu sezónu pre problémy so stehenným svalom. Prvú 40-bodovú hranicu v novom ročníku prekonal rozohrávač Charlotte Kemba Walker. Jeho 41 bodov vrátane 7 trojok však nestačilo na víťazstvo, keď Hornets doma podľahli Milwaukee tesne 112:113. Na strane hostí sa najviac darilo Giannisovi Antetokunmpovi - grécky krídelník strelil 25 bodov a pridal aj 18 doskokov.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok