Majú Kuciakovho vraha? Jeden zo zadržaných bol vyšetrovateľom

TA3 TASR SITA
27.9.2018 10:31

Polícia hlási mimoriadny zásah protizločineckej jednotky NAKA. Akcia, ktorá sa mala odohrať na južnom Slovensku, má súvisieť s prípadom vraždy novinára Jána Kuciaka a jeho snúbenice Martiny Kušnírovej - zadržaní by mali byť priamo podozriví v tomto prípade. Zverejnilo sa aj prvé meno zadržaného - Tomáš z Kolárova, a iniciály ďalších.

Policajný zásah sa skončil

Tomáš z Kolárova mal byť podľa informácií tvnoviny.sk bývalým policajným vyšetrovateľom, ktorý pôsobil v Komárne. Okrem Tomáša Sz. zadržali aj Miroslava M. a osoby s iniciálami: K. J., R. M., T. A.. Informujú o tom Aktuality. Polícia bližšie informácie nechce poskytovať, aby nedošlo k mareniu vyšetrovania. Ani generálna prokuratúra sa nechce bližšie vyjadrovať k procesným úkonom a žiada novinárov o zdržanlivosť pri informovaní.

V Kolárove v Komárňanskom okrese na Harcsovej ulici zasahovali viac ako 12 hodín elitní policajti z NAKA spolu so psovodmi a technikmi. Približne okolo 16:00 hodiny policajti z jedného z domov vyviedli zadržaného Tomáša Sz., ktorý dlhšiu dobu sedel v policajnej dodávke a čakal na policajnú eskortu. Policajný zásah sa krátko pred 18.00 h skončil. Kolóna policajných vozidiel už opustila Harcsovu ulicu a v jednom z áut sedel aj Tomáš Sz..

Zásah ľudí prekvapil

Krátko pred 17.00 h z miesta zásahu odviezla odťahová služba s policajným sprievodom strieborný pick-up. Na mieste bolo vidieť aj staršieho muža a ženu, pravdepodobne rodičov Tomáša Sz. Na mieste boli aj desiatky obyvateľov Kolárova, ktorí so záujmom sledovali dianie na Harcsovej ulici.

Všetci oslovení skonštatovali, že ich policajný zásah, a hlavne jeho rozsah poriadne prekvapil. Viacerí z obyvateľov Kolárova Tomáša Sz. poznali minimálne z videnia, niektorí spomenuli údajne jeho pochybnú minulosť, podľa iných išlo zasa o tichého človeka, ktorý sa na verejnosti príliš neprejavoval.

Ján Kuciak bol investigatívny novinár v redakcii spravodajského webu Aktuality.sk. Kuciaka a jeho snúbenicu zavraždili 21. februára v ich dome vo Veľkej Mači výstrelmi z pištole kalibru 9 mm. Prokurátor nedávno uviedol, že dvojnásobná úkladná vražda súvisela s Kuciakovou prácou.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok