PR správa

Slovakiatech Forum – Expo je miesto pre lídrov v inováciách

PR
21.9.2018 14:55

Viac než 30 renomovaných spíkrov zo Slovenska i zahraničia sa predstaví na unikátnej technologickej konferencii, ktorá u nás nemá obdobu. SlovakiaTech Forum – Expo v Košiciach prináša jedinečné spojenie expertov v oblasti vedy, výskumu, inovácií v priemysle a priemyselných technológiách.

Slovakiatech Forum – Expo je miesto pre lídrov v inováciách
ČTK

Medzinárodná odborná konferencia a v ďalších ročníkoch nadväzujúci prezentačný veľtrh firiem sa bude venovať témam ako budúcnosť inteligentného priemyslu, integrovanej automatizácií a digitálnej transformácií slovenského priemyslu. Rovnako inováciám v energetike, najmä vo vzťahu k životnému prostrediu a budúcnosti práce i vzdelávania v štvrtej priemyselnej revolúcii.

SlovakiaTech dáva jedinečnú možnosť prezentácie vedeckého a inovačného potenciálu slovenských technologických firiem.

Na platforme tejto konferencie sú spojené tri dôležité sektory, ktoré bez seba nedokážu dostatočne napredovať – štátna správa, akademická obec a súkromné firmy. Zúčastnia sa jej výlučne špičky vo svojom odbore – rektori univerzít, vrcholoví manažéri firiem, najvyšší zástupcovia vlády a ministerstiev Slovenskej republiky. „Inovácie musia byť aplikované v praxi, inak sú zbytočné. Preto nutne potrebujeme zabezpečiť, aby informácie z vedy a výskumu prúdili do súkromnej sféry. Práve súkromné spoločnosti sú tie, ktoré technologické inovácie zavedú do praxe. Nevyhnutná je zároveň spolupráca štátnej správy, ktorá výrazným spôsobom ovplyvňuje legislatívu a celý inovačný ekosystém,“ vysvetľuje hlavnú myšlienku organizátor Juraj Miškov, prezident neziskovej organizácie Slovak Invest a SlovakiaTech a bývalý minister hospodárstva.

Prečo to robíme

Inšpiráciou pre SlovakiaTech sú svetové veľtrhy ako London Tech Week a HANNOVER MESSE v Nemecku, čo je najväčší strojársky priemyselný veľtrh vôbec. „My Slováci máme veľmi veľa šikovných ľudí, inovatívnych firiem, no nevieme sa v zahraničí predať. Celý život som pomáhal predávať firmy, ich produkty. Ako minister hospodárstva som "predával" značku Slovensko investorom a výsledkom bolo, že sme v roku 2011 získali najväčší podiel priamych zahraničných investícií po ich prepade spôsobenom finančnou krízou. Dnes organizujem konferenciu z pozície neziskovej organizácie, pretože som sa rozhodol pomáhať slovenským firmám zviditeľniť sa vo svete,“ uzatvára Juraj Miškov.

Pod oficiálnou záštitou SlovakiaTech sa koná pod záštitou ministerstva hospodárstva, ministerstva životného prostredia a Úradu podpredsedu vlády pre investície a informatizáciu. Ochrannú ruku nad konferenciou drží aj Digitálna koalícia, ktorú spoluzakladal predseda vlády Peter Pellegrini.

„Som rád, že na Slovensku konečne vznikol priestor kde sa môžu stretnúť odborníci zo štátnej správy, akademickí experti a inovatívne slovenské firmy, ktoré ukážu výsledky svojej práce v technológiách,“ vyjadril sa o SlovakiaTech minister hospodárstva Peter Žiga.

Kde a kedy?

SlovakiaTech sa bude konať v dňoch 8. až 9. novembra 2018 v hoteli Yasmin v Košiciach. Konferencia je BEZPLATNÁ a iba na pozvánky. Registrácia je možná na stránke https://slovakiatech.sk/, kde zároveň nájdete množstvo ďalších informácií.

Top spíkri SlovakiaTech

Radoslav Danilák (Slovenská republika)
Vlastní viac ako 100 patentov navrhujúcich najmodernejšie spracovateľské systémy. Založil spoločnosť Tachyum, ktorej cieľom je zlepšiť výkonnosť a znížiť energetickú spotrebu čipov primárne pre datacentrá a superpočítače. Získal ocenenie Gold Tech Awards Circle for Emerging Company Executive. Umožnil vznik novej generácie úložných diskov v notebookoch (SSD). Medzi jeho vynálezy patrí čip pre PlayStation 2 navrhnutý pre spoločnosť Toshiba. Pôsobí ako poradca v Inovačnej rade vlády SR, je členom Forbes rady pre technológie.

Nils Müller (Nemecko)
Je známy futurista, vizionár, zakladateľ a CEO TRENDONE – jednej z popredných spoločností na trhu výskumu trendov a inovácií. Je zakladateľ siete LaFutura – Global Trend Network. Svojmu publiku odovzdáva najmä vedomosti zo Smart Industry, digitálnej transformácie, umelej inteligencie a outernetu. Najpopulárnejšia je jeho prezentácia „Time Travel 2028“.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok