Bratislava sa po deviatykrát otvorí verejnosti

SITA
18.4.2012 13:01

Už tento víkend otvoria pre verejnosť svoje brány všetky mestské zariadenia, do ktorých sa návštevníci dostanú zadarmo. V Bratislave sa totiž bude konať deviaty ročník podujatia Bratislava pre všetkých 2012 – Dni otvorených dverí samosprávy.

Bratislava sa po deviatykrát otvorí verejnosti
SITA

Návštevníci budú môcť nazrieť do priestorov Primaciálneho paláca a do pracovne primátora, otvorené bude pre nich aj mestské múzeum, Galéria mesta Bratislava, mestská knižnica, zoologická záhrada, Divadlo Pavla Orzságha Hviezdoslava aj športoviská Správy telovýchovných a rekreačných zariadení.

Minulý rok sa na podujatí zúčastnilo zhruba 150-tisíc ľudí. Ako na dnešnej tlačovej konferencii uviedol primátor Bratislavy Milan Ftáčnik, tento rok tiež očakávajú viac ako 100-tisíc návštevníkov. Počas víkendu pre obyvateľov Bratislavy aj jej návštevníkov pripravili množstvo podujatí v mestských zariadeniach. Ich kompletný zoznam aj s dátumom a časom konania je zverejnený na oficiálnej internetovej stránke mesta www.bratislava.sk. V piatok o 19:00 primátor Bratislavy odovzdá štyrom laureátom Cenu primátora 2012. V sobotu od 17:00 do 22:00 ožije Stará tržnica Svätojurajskou veselicou, vstupné je päť eur. Tento ročník Bratislavy pre všetkých sa bude niesť nielen v znamení kultúry, ale aj čistoty. Mesto sa spojilo so Zelenou hliadkou, ktorej obyvatelia posielajú podnety na lokality v meste, ktoré treba vyčistiť. V nedeľu 22. apríla od 14:00 do 16:00 upracú Trnavské mýto, na čistení za zúčastní aj bratislavský primátor. Dobrovoľníci by mali prísť v pracovnom oblečení, náradie zabezpečí mesto. Slávnostná bohoslužba za Bratislavu a jej obyvateľov sa bude konať v Dóme svätého Martina v nedeľu o 10:30. Zaznie aj Omša G dur, pre organ, sólistov a miešaný zbor od Franza Schuberta.

Do Dní samosprávy sa zapojí aj mládež. Konať sa bude 5. ročník projektu Mestského parlamentu mladých hlavného mesta SR Bratislavy, ktorý vystavením fotografií a výtvarných prác ponúka možnosť deťom a mladým ľuďom vyjadriť svoj názor na mesto Bratislavu, a tým aj možnosť zapojiť sa do spolurozhodovania o živote mesta a do riešenia konkrétnych problémov. Svojimi prácami budú odpovedať na tri otázky, a to prečo ich baví byť Bratislavčanom, prečo ich to, naopak, nebaví a kedy by ich to bavilo. Ako uviedol predseda mládežníckeho parlamentu Slavomír Oslej, podnety od mladých posunú vedeniu mestu, aby poznalo názor mladej generácie. Podujatie sa bude konať v sobotu od 10:00 v autobuse na Hviezdoslavovom námestí.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok