Danko chce zaplatiť opozičnému kandidátovi na župana prieskum

TA3 SITA
12.10.2017 13:54

Predseda Slovenskej národnej strany Andrej Danko si myslí, že v najbližšom období sa potvrdí, že najsilnejším kandidátom na predsedu Nitrianskeho samosprávneho kraja je súčasný predseda Milan Belica.

Danko chce zaplatiť opozičnému kandidátovi na župana prieskum

Holohlavci napichaní stereoidmi

Verí, že ak sa to potvrdí, opozičný kandidát Ján Greššo sa vzdá v prospech demokratického kandidáta, aby nevyhral kandidát strany Kotleba – ĽSNS Milan Uhrík. Šéf parlamentu dal zároveň na tlačovej besede prísľub, že je ako súkromná osoba ochotný zaplatiť Greššovi prieskum verejnej mienky v renomovanej agentúre, ktorú si bude môcť vybrať. Pokiaľ ide o voľby do vyšších územných celkov, ktoré sa konajú 4. novembra, Danko verí, že účasť bude vyššia ako zvyčajne.

„Voľby do VÚC môžu rozhodnúť, ako bude vyzerať parlament v roku 2020, kto bude vládnuť v roku 2020. Je jedno, či to bude koalícia, opozícia, to rozhodnú ľudia. Len nech to nie sú holohlaví ľudia napichaní stereoidmi, ktorí nevedia urobiť ani kotrmelec,“ povedal Danko.

SNS urobila kompromis

Danko pripomenul, že SNS urobila v Nitre kompromis. Ako povedala podpredsedníčka národniarov Eva Smolíková, ona tiež chcela kandidovať, ale uvedomuje si svoju zodpovednosť. „Musela som zvážiť a prevážil pocit zodpovednosti,“ povedala.

Danko na tlačovke zároveň odmietol zodpovednosť za to, že súčasná koalícia schválila zákon o jednokolových voľbách do VÚC. Tvrdí, že svoju zodpovednosť za kotlebovcov majú aj médiá. Zároveň potvrdil, že v Banskej Bystrici, kde je predsedom VÚC Marian Kotleba, podporujú najsilnejšie demokratického kandidáta Jána Luntera.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok