Ministri rozhodujú o personálnych zmenách v úradoch

TA3, SITA
18.4.2012 11:42

Ministri na svojom dnešnom rokovaní vymenia zástupcov Slovenska v medzinárodných finančných inštitúciách. Okrem toho Ficov kabinet prerokuje plánované zahraničné cesty členov vlády a posvieti si na činnosť viacerých štátnych úradov.

Ministri rozhodujú o personálnych zmenách v úradoch
SITA

Kabinet na dnešnej schôdzi vymenoval chýbajúcich štátnych tajomníkov dvoch rezortov, ktoré doteraz fungovali bez nich. Na ministerstve školstva sa ním stal s platnosťou od štvrtka Štefan Chudoba, doterajší šéf Automobilového klastra – západné Slovensko. Pracoval aj ako podnikateľ v oblasti poradenstva, inovácií, vzdelávania a fondov EÚ. V rezorte pôdohospodárstva bude štátnou tajomníčkou Magdaléna Lacko – Bartošová z Katedry udržateľného poľnohospodárstva a herbológie SPU v Nitre .

Okrem toho vláda plánuje aj ďalšie personálne rozhodnutia. Zmeniť sa má zostava členov výkonného výboru Fondu národného majetku. Pavla Faktora, Jozefa Petraška, Daniela Végha a Dionýza Stehlíka zrejme nahradia Rudolf Šamaj, Peter Kalivoda, Tomáš Novanský a Juraj Gedra.

Do funkcie predsedu Správy štátnych hmotných rezerv Slovenskej republiky majú vymenovať Kajetána Kičuru. Úrad nemal obsadenú stoličku šéfa od kauzy Platinové sitká, po ktorej bývalá vláda po vzdaní sa funkcie odvolala Evu Hrinkovú. K zmene zrejme dôjde vo vedení Slovenského pozemkového fondu. Vláda by mala odvolať Evu Šimkovú z funkcie generálnej riaditeľky a vymenovať Gabrielu Matečnú.

Vláda predkladá parlamentu návrh na voľbu Eleonóry Kročianovej do funkcie predsedníčky Úradu na ochranu osobných údajov Slovenskej republiky. Táto kandidátka spĺňa kvalifikačné požiadavky a má predpoklady vykonávať funkciu predsedníčky úradu, konštatuje vláda.

Štátneho tajomníka Ministerstva vnútra SR Jozefa Bučeka už vymenovali za splnomocnenca vlády Slovenskej republiky pre zabezpečenie plnenia úloh súvisiacich s implementáciou schengenského acquis v podmienkach Slovenskej republiky.

Marcela Klimeka odvolávajú ku koncu apríla z funkcie vedúceho služobného úradu ministerstva vnútra, kde ho od 1. mája nahradí Denisa Saková.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok