Má na svedomí štyroch ľudí. Rezešova dcéra Eva vyšla na slobodu

TA3 TASR
28.8.2018 09:33

Rýchla a bezohľadná jazda pod vplyvom alkoholu skončila veľkou tragédiou. Mediálne známa dcéra jedného z mečiarovských privatizérov Alexandra Rezeša Eva Varholíková-Rezešová bola za volantom auta, ktoré na maďarskej diaľnici spôsobilo nehodu. Zahynuli po nej štyria ľudia. Po šiestich rokoch odňatia slobody sa Varholíková teraz dostala na slobodu. Jej prvé kroky na slobode sprevádzal obrovský záujem médií.

Vo väzení sa správala príkladne

Odsúdená požiadala prostredníctvom svojho obhajcu budapeštiansky súd o podmienečné prepustenie pred niekoľkými týždňami. Súd jej žiadosti 17. júla vyhovel. Podľa denníka Blikk Slovenka posledný deň strávila v takzvanej prepúšťacej väzenskej cele, v ktorej bola úplne sama. V utorok si mala prevziať veci, ktoré musela pri nástupe na výkon trestu odovzdať, podpísať odovzdací protokol a vykročiť k väzenskej bráne.

Varholíková sa vo väzení správala príkladne, dodržiavala všetky prísne pravidlá a pri výkone trestu sa nedostala do konfliktu so žiadnou zo spoluväzenkýň. Zdokonalila sa v maďarskom jazyku a priebežne pracovala v krajčírskej dielni.

Jazdila pod vplyvom alkoholu

Odvolací súd pre okolie Budapešti ju odsúdil 11. septembra 2014 na deväť rokov väzenia za dopravnú nehodu so štyrmi obeťami, ktorú v roku 2012 spôsobila na maďarskej diaľnici M3. Trestný senát sprísnil rozsudok prvostupňového súdu, podľa ktorého si mala Slovenka odpykať iba šesť rokov. Súd uznal Košičanku za vinnú z trestného činu jazdy pod vplyvom alkoholu. Okrem sprísnenia sadzby odňatia slobody jej sprísnil aj zákaz riadenia motorových vozidiel z pôvodných piatich rokov na osem.

Podľa verdiktu odvolacieho súdu ju bolo možné podmienečne prepustiť z väzenia najskôr po uplynutí dvoch tretín výkonu trestu. Varholíková, jazdiaca pod vplyvom alkoholu, narazila 21. augusta 2012 na maďarskej diaľnici M3 vo vysokej rýchlosti do vozidla značky Fiat Punto. Na mieste v ňom zahynuli traja ľudia. Ďalšia žena v horiacom aute utrpela ťažké poranenia, ktorým po prevoze do nemocnice podľahla.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok