Turistov prekvapil prudký dážď, zo zatopenej rokliny sa už nedostali

TA3 TASR
20.8.2018 22:31

Na najmenej desať sa zvýšil počet obetí lokálnych záplav v rokline Raganello hlbokej 400 metrov, ktorá leží neďaleko horskej obce Civita v Kalábrii na juhu Talianska. Skupinu výletníkov tu zaskočila prudko stúpajúca hladina rieky v rokline v dôsledku intenzívnych zrážok.

Ďalších 23 ľudí vrátane dvoch detí a holandského turistu s fraktúrou panvy sa podarilo zachrániť, tri osoby sú naďalej nezvestné. Vyplýva z aktualizovaných informácií internetových vydaní talianskych periodík, ako aj slov šéfa kalábrijskej civilnej ochrany vo večernom vysielaní spravodajskej televízie Sky TG24. Zranenia utrpelo celkovo šesť ľudí spomedzi zachránených.

Medzi obeťami sú podľa rovnakých zdrojov štyria muži a štyri ženy, avšak bilancia obetí nemusí byť konečná. V lokalite sa totiž podľa doterajších poznatkov nachádzali v inkriminovanom čase tri skupiny turistov. Naďalej však nevedno, koľko presne osôb sa v pondelok zdržiavalo v rokline a koľko z nich je prípadne stále nezvestných. Inkriminovaný kaňon, ktorý je súčasťou národného parku Pollino, má dĺžku 13 kilometrov a patrí medzi obľúbené destinácie výletníkov. Tí sem cestujú, aby sa pokochali v priezračnej vode a osobitých skalných formáciách.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok