Slovnaft Cup - Zlaté Moravce - Senica 1:1

SITA
17.4.2012 19:47

Úvodné minúty patrili hosťom. Už v 3. min sa ocitol v gólovej príležitosti Kalabiška, v poslednej chvíli mu loptu na rohový kop vypichol Pavlovič. O štyri minúty neskôr vyhral bežecký súboj s Pavlovičom Diarrassouba, jeho strela pozdĺž celej bránky letela mimo.

Slovnaft Cup - Zlaté Moravce - Senica 1:1
SITA

Futbal - Slovnaft Cup (Slovenský pohár) 2011/2012 - semifinále - prvý zápas (hrá sa na odvetu):

FC ViOn Zlaté Moravce - FK Senica 1:1 (0:0)
Góly: 57. Hodek - 85. Strnad, ŽK: 15. Hodek, 51. Pavol Majerník, 65. M. Pavlovič, 85. Paur - 32. Kalabiška, rozhodovali: Smolák - R. Sluk, Košecký, 960 divákov 

Zostavy:
Zlaté Moravce: M. Kuciak - A. Candrák, M. Pavlovič, Pavol Majerník, Husár - Paur - Orávik, Hodek, Martin Luhový, M. Hruška - Ľ. Bernáth (89. Martin Ondrejka) 
Senica: P. Bolek - Štepanovský, P. Pavlík, Gorosito, Pedro Leal - Križko (63. Černý) - Jaroslav Diviš, T. Kóňa, Wijlaars (63. Strnad), Kalabiška - Diarrassouba (74. Blackburn) 

Úvodné minúty patrili hosťom. Už v 3. min sa ocitol v gólovej príležitosti Kalabiška, v poslednej chvíli mu loptu na rohový kop vypichol Pavlovič. O štyri minúty neskôr vyhral bežecký súboj s Pavlovičom Diarrassouba, jeho strela pozdĺž celej bránky letela mimo. V 28. min Kóňa vysunul Diviša, ktorého gólovú strelu Kuciak reflexívne vytesnil na rohový kop. Po jeho rozohratí a zmätku v pokutovom území ViOnu zazvonila pravá žrď Kuciakovej bránky. V týchto fázach hry boli aktívnejší hostia. Po polhodine hry sa oprel do lopty spoza šestnástky Križko, jeho projektil preletel ponad Kuciakovu bránku. V 34. min sa dostal do zakončenia Bernáth, Bolek jeho strelu s istotou kryl. V závere prvého dejstva Bernáth vysunul Hrušku, avšak pozorný Bolek stihol včas vybehnúť.

Po zmene strán sa začalo zostra. V 48. min Kalabiškov center našiel v malom vápne osamoteného Diarrassoubu, jeho hlavičku však Kuciak bravúrne vyrazil. V ďalšej dobrej príležitosti sa ocitol v 53. min. Kalabiška, ktorý z ôsmich metrov prestrelil. Nedáš - dostaneš sa potvrdilo v 57. min, keď Bernáth poslal loptu do pokutového územia, Pavlík ju trestuhodne minul a osamotený Hodek s prehľadom prekonal bezmocného Boleka - 1:0. Po hodine hry sa opäť Diarrassouba ocitol sám pred Kuciakom, domáci gólman bol znova úspešný. Vyrovnanie mal na kopačke v 66. min Gorosito, z rohu malého vápna však netrafil odkrytú polovicu bránky. V 77. min. sa skóre mohlo opäť meniť, keď po Hruškovom rohu a zmätku v pokutovom území hostí Paurova strela z hranice šestnástky "lízala" ľavú žrď Bolekovej bránky. Vyrovnanie priniesla 85. min, lebo striedajúci Strnad z desiatich metrov nedal Kuciakovi šancu. V závere mohol strhnúť vedenie na stranu hostí Blackburn, skvelý Kuciak na bránkovej čiare zachránil.

Hlasy:
Juraj Jarábek (tréner Zlatých Moraviec): "Museli sme sa zaobísť bez deviatich hráčov z nášho úzkeho kádra. Senica svoje šance nepremieňala, paradoxne sme sa ujali vedenia a mohli sme vyhrať aj 2:0. Remíza je však spravodlivá. Tešíme sa na odvetný zápas v Senici."

Stanislav Griga (tréner Senice): "Je to pre nás dobrý pohárový výsledok, pred zápasom by sme ho brali. Zahodili sme však mnoho príležitostí, s čím nemôžem byť spokojný. Pred odvetou máme reálnu šancu na postup do finále."

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok