Slovnaft Cup - Žilina - Banská Bystrica 1:0

SITA, TA3
17.4.2012 19:45

Prvú štvrťhodinu sa hralo zväčša v strede poľa. V 18. min pálil domáci Pečovský spoza šestnástky, ale lopta minula hornú žrď. Iniciatívu v útoku preberali Žilinčania. V 29. min sa ušla obrane dvojica J. Mihálik, Pich, ale brankár Boroš vyriešil túto situáciu, keď sa včas dostal k odrazenej lopte.

Slovnaft Cup - Žilina - Banská Bystrica 1:0
SITA

Futbal - Slovnaft Cup (Slovenský pohár) 2011/2012 - semifinále - prvý zápas (hrá sa na odvetu):

MŠK Žilina - FK Dukla Banská Bystrica 1:0 (0:0)
Gól: 47. Akakpo, ŽK: 52. Pečovský, 87. Barčík - 28. Poljovka, 80. Považanec, 81. M. Pančík, rozhodovali: Pavlík - Balko, T. Somoláni, 1824 divákov 

Zostavy
Žilina: Krnáč - Mabouka, Piaček, Akakpo (57. R. Gergel), Ricardo Nunes - Pečovský - Barčík, Bello, Deza (83. Ján Novák) - Pich, J. Mihálik (68. S. Angelovič) 
Banská Bystrica: Boroš - M. Pančík, Poljovka, Gyömbér, Savič - Brašeň (79. Rejdovian), Marek Hlinka, Považanec, Hučko - Matúš (58. M. Kuzma), Laksík (79. R. Augustín) 

Prvú štvrťhodinu sa hralo zväčša v strede poľa. V 18. min pálil domáci Pečovský spoza šestnástky, ale lopta minula hornú žrď. Iniciatívu v útoku preberali Žilinčania. V 29. min sa ušla obrane dvojica J. Mihálik, Pich, ale brankár Boroš vyriešil túto situáciu, keď sa včas dostal k odrazenej lopte. O necelú minútu neskôr na opačnej strane nebezpečne vystrelil Brašeň. V 36. min mali hostia veľkú príležitosť na úvodný gól, keď sprava centroval spomenutý Brašen. V "priamom súboji" útočníka Matúša - chystal sa hlavičkovať - s domácim gólmanom bol však úspešnejší Krnáč.

Hneď po prestávke domáci dobre rozohrali štandardnú situáciu, Nunes poslal centrovanú loptu do šestnástky a togský stopér Akakpo otvoril hlavou skóre - 1:0. V 56. min Považanec z diaľky vyskúšal Krnáčovu pozornosť, ale žilinský brankár loptu vytlačil na roh. Po tejto akcii hostia ožili, hra sa zrýchlila. V 60. min však kontrovali domáci, Pich pálil nebezpečne z tesnej blízkosti, Boroš mal s jeho strelou čo robiť. V 74. min si "žlto-zelení" vydýchli, Hlinkovu prudkú strelu tečoval obranca Piaček, ale našťastie letela mimo priestoru žilinskej bránky. Posledná štvrťhodina pripomínala úvodnú, opäť sa hralo najmä v strede poľa. Veľkú šancu mal päť minút pred koncom striedajúci Augustín, ktorý sa uvoľnil na pravej strane a zblízka pálil tesne vedľa pravej žrde domácej bránky. V 90. min ešte pohrozil Považanec, ale Žilina s novým trénerom - Holanďanom Fransom Adelaarom - uhájila tesné víťazstvo.

Hlasy:
Frans Adelaar (tréner Žiliny): "Hrali sme proti organizovanému a disciplinovanému tímu, ktorý bol dobrý v protiútokoch a zbieral odrazené lopty. Teší ma, že po prestávke sme dali gól zo situácie, ktorú sme deň predtým trénovali. Potom som pre dobrú hru súpera zmenil organizáciu hry a utvorili sme si ďalšie šance. Videl som aj tri fantastické zákroky brankára Krnáča. Pre nás je dobré, že sme nedostali gól, lebo na súperovom ihrisku to bude ťažký zápas. Som rád, že sme vyhrali, keďže to bol môj prvý zápas v Žiline."

Štefan Zaťko (tréner Banskej Bystrice): "Bolo to slušné stretnutie, mužstvá sa snažili o rýchly prechod do útoku a tlačili sa do šestnástky súpera. Chýbali mi však konštruktívne prihrávky,
lepšia spolupráca. Súper strelil gól, ale je to otvorené aj pre nás a tešíme sa na odvetu. Verím, že sa nám podarí zdolať Žilinu a postúpiť do finále.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok