Divoká špekulácia? Spochybnili informácie o páchateľoch v kauze Skripaľ

TA3 ČTK
19.7.2018 16:49

Otrava dvojice Skripaľovcov je opäť horúcou témou. Médiá priniesli informáciu, že polícia už identifikovala páchateľov, pričom má ísť o Rusov. Toto tvrdenie však Moskva rázne odmieta. Za špekuláciu to dokonca označil aj britský námestník ministra vnútra.

Britská polícia identifikovala osoby zodpovedné za útok na bývalého dvojitého ruského agenta Sergeja Skripaľa a jeho dcéru. Oznámili to britské médiá, ktoré sa odvolávajú na informácie priamo od vyšetrovateľov. Podľa britskej agentúry Press Association sú si istí, že páchateľmi sú Rusi.

Vyšetrovatelia podľa PA identifikovali páchateľov útoku prostredníctvom videokamier a kontrolou zoznamu ľudí, ktorí v kritickom období pricestovali do Spojeného kráľovstva a po zločine ho opustili. Agentúra neuvádza žiadne mená, istá si je ale tým, že sú to Rusi. Skripaľovcov otrávili nervovoparalytickou látkou Novičok sovietskej výroby v marci tohto roku v Salisbury na juhu Anglicka.

"Myslím, že tento článok patrí do zložky 'divoké špekulácie,'" komentoval správu PA námestník britského ministra vnútra Ben Wallace. Ruský veľvyslanec v Londýne Alexander Jakovenko odmietol na správu PA reagovať. "Pracujeme s oficiálnymi informáciami, nie so správami s médií," vyhlásil s tým, že sa pokúsi o stretnutie s britským ministrom zahraničných vecí, aby sa dozvedel viac.

Zločin vyvolal diplomatickú roztržku medzi Londýnom a Moskvou, ktorá odmietla prijať zodpovednosť. Ruský prezident vtedy reagoval podráždene na každú novinársku otázku, ktorá sa kauzy týkala.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok