PR správa

Slovenskí finančníci viedli európsku transakciu roka v oblasti infraštruktúry

PR
18.7.2018 13:36

Podiel v importnom termináli Dunkirk LNG SAS kupuje skupina juhokórejských spoločností vedených londýnsko-bratislavskou IPM.

Slovenskí finančníci viedli európsku transakciu roka v oblasti infraštruktúry
PR

V náročnom a komplexnom verejnom tendri vo Francúzsku na kúpu 39,24% podielu v Dunkirk LNG SAS uspela investičná a poradenská spoločnosť, ktorej väčšina tímu sídli v Bratislave. Dokumentácia k transakcii bola podpísaná 12. júla 2018 a očakáva sa, že bude jednou z najväčších európskych infraštruktúrnych transakcií roka.

Väčšinovým vlastníkom terminálu Dunkirk LNG SAS je spoločnosť EDF a celková hodnota prekladiska sa odhaduje na 2,4 miliardy Eur. Dunkirk LNG SAS je zároveň jeden z najväčších terminálov na prepravu skvapalneného zemného plynu, ktorý zásobuje Francúzsko a Belgicko. V uplynulých rokoch bol výrazne zmodernizovaný a v súčasnosti zaznamenáva výrazný nárast kapacity vďaka nárastu objemov z projektu Yamal v Arktíde. Kvalita dizajnu samotného terminálu a pozitívne vyhliadky pre trh so skvapalneným zemným plynom v Európe predstavujú pre IPM jedinečnú investičnú príležitosť.

Investičná skupina IPM, pozostávajúca z londýnsko-bratislavskej InfraPartners Management LLP (IPM), ktorej väčšina tímu sídli v Bratislave, a z juhokórejskej InfraPartners Management Korea Co. Ltd., v transakcii dokázala prepojiť kapitál od veľkých korporácií ako Samsung a kórejských penzijných fondov s ikonickými európskymi projektami ako je Dunkirk LNG SAS.

pr_7f000001-268b-b80b.jpg

„V tomto ojedinelom projekte európskeho rozmeru sme dokázali uspieť voči veľkým svetovým hráčom. Sme radi, že spoločnými silami sa našim tímom sídliacim v Londýne, Bratislave a Soule podarilo úspešne zrealizovať takú významnú transakciu. Tento tender je dôkazom toho, že svetový obchod sa dá robiť aj zo Slovenska. Vďaka našim schopnostiam a invencii máme naozaj svetu čo ponúknuť.“ – povedal Marián Boček, spoluzakladateľ a výkonný partner IPM. Sfinalizovanie akvizície Dunkirk LNG SAS sa očakáva v druhej polovici tohto roka.

O IPM

IPM je globálna správcovská a poradenská spoločnosť so sídlom v Londýne a Bratislave založená v roku 2014 tímom skúsených investičných profesionálov. IPM sa špecializuje na investície do alternatívnych tried aktív, vrátane infraštruktúry, rastového kapitálu, private equity a komodít. Hlavným cieľom IPM je vytvoriť pozitívnu dlhodobú hodnotu pre našich klientov, firmy, do ktorých investujeme, a komunity, v ktorých pracujeme. IPM je autorizovaná a regulovaná britskou Financial Conduct Authority v oblasti investičného poradenstva a sprostredkovania investičných príležitostí.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok