Dáni sa snažili strhnúť víťazstvo na svoju stranu, Austrálčania nezaostávali

TA3 SITA
21.6.2018 16:34

Futbalisti Dánska remizovali s Austrálčanmi 1:1 v štvrtkovom stretnutí C-skupiny majstrovstiev sveta v Rusku. Do vedenia sa dostali v úvode zápasu už v 7. min Dáni vďaka Christianovi Eriksenovi. Ešte v prvom polčase v 38. min vyrovnal z pokutového kopu Mile Jedinak.

Dáni sa snažili strhnúť víťazstvo na svoju stranu, Austrálčania nezaostávali
SITA/AP

Skóre zápasu otvorili favorizovaní Dáni

Austrálčania získali "jedenástku" aj druhýkrát na šampionáte po zásahu videorozhodcu. Dáni, ktorí sa priebežne dostali na čelo tabuľky "céčka", uzavrú svoje účinkovanie v základnej skupine proti Francúzom, Austrálčania ešte zabojujú o postup s Peruáncmi. Oba zápasy sú na programe v utorok 26. júna.

Skóre zápasu otvorili v úvode favorizovaní Dáni. Nicolai Jörgensen prtiťukol v šestnástke loptu Eriksenovi a ofenzívny stredopoliar Tottenhamu z prvej prepálil brankára Mathewa Ryana. Dánsko sa mohlo radovať aj druhýkrát, ale Jörgensen zblízka hlavou minul. Nedáš - dostaneš sa opäť potvrdilo.

Dánsko - Austrália 1:1

Góly: 7. Ch. Eriksen - 38. Jedinak (z pok. kopu), ŽK: 37. Y. Poulsen, 84. Sisto (obaja Dánsko), rozhodoval: Lahoz (Šp.)

Zostavy:
Dánsko: Schmeichel - Dalsgaard, Kjaer, A. Christensen, Larsen - T. Delaney, Schöne, Ch. Eriksen - Y. Poulsen (59. Braithwaite), N. Jörgensen (68. Cornelius), Sisto
Austrália: M. Ryan - Risdon, Sainsbury, Milligan, Behich - Jedinak, Mooy - Leckie, Rogic (82. Irvine), R. Kruse (68. Arzani) - Nabbout (75. Juric).

Protinožci postupne stupňovali tempo

Po rohovom kope nešťastne zahral rukou Yussuf Poulsen, rozhodca sa síce musel poradiť s videorozhodcom, ale odpískal v prospech "protinožcov" druhý pokutový kop na šampionáte. Rovnako ako proti Francúzom, ani tentokrát sa Jedinak nepomýlil - 1:1. Dáni boli blízko k druhému gólu, v závere po priamom kope Eriksena sa lopta odrazila od obrancu Trenta Sainsburyho, Ryan však vlastencovi zabránil.

V druhom polčase sa snažili Dáni strhnúť víťazstvo na svoju stranu. Prvá šanca patrila im, Poulsen sa pokúsil "preštrikovať" do pokutového územia, lopta sa odrazila k Pionemu Sistovi, ten však netrafil bránku. Z protiútoku sa mohli presadiť aj Austrálčania, ale obrana Dánska fungovala bezchybne. Rovnovážny stav sa mohol zmeniť v 68. min, Austrálčania však nepotrestali zlé vybehnutie Kaspera Schmeichela.

"Protinožci" postupne stupňovali tempo, ale pokusy Daniela Arzaniho ani Toma Rogica nepadli na úrodnú pôdu. Na druhej strane Sisto tiež nemieril presne. V závere mohla opäť rozhodnúť Austrália, k centru Arzaniho sa však nedostal striedajúci Juric a neskôr nepochodil ani Mathew Leckie.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok