Bez šance na podvod? V krajine počas maturít vypínajú internet

TA3 TASR
21.6.2018 10:27

V Alžírsku počas maturitných skúšok blokujú prístup na internet. Tamojšie úrady tak chcú zabrániť podvádzaniu a úniku otázok, informovala vo štvrtok spravodajská televízia BBC.

Bez šance na podvod? V krajine počas maturít vypínajú internet
SITA/AP (ilu foto)

Vypnú aj telefónne linky

Maturitné skúšky v tejto severoafrickej krajine prebiehajú od 20. do 25. júna. Na hodinu od začiatku každého testovania budú okrem internetu vypnuté aj mobilné a pevné linky.

Alžírske ministerstvo školstva zároveň pre noviny an-Nahár priblížilo, že sociálna sieť Facebook bude blokovaná počas celého skúšobného obdobia.

Pred učebňami majú detektory kovov

V priestoroch, v ktorých prebiehajú maturitné skúšky, sú navyše zakázané všetky elektronické zariadenia s možnosťou prístupu na internet. Pri vchodoch do týchto miestností sú zároveň nainštalované detektory kovov a vnútri sa nachádzajú bezpečnostné kamery, spresnilo ministerstvo.

Tento krok prišiel po rozsiahlom úniku maturitných otázok v roku 2016. V dôsledku toho vlani úrady požiadali poskytovateľov internetových služieb, aby zablokovali prístup na sociálne siete. Toto opatrenie však nebolo postačujúce.

Maturitné skúšky v Alžírsku by tento rok malo podstúpiť približne 700.000 študentov. Výsledky testovania by podľa očakávaní mali byť známe 22. júla.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok