Vrah z Las Vegas konvertoval na islam, tvrdia džihádisti

TA3 ČTK
2.10.2017 17:06

K streľbe v americkom Las Vegas, ktorá si vyžiadala najmenej 58 mŕtvych a okolo 515 zranených, sa prihlásil Islamský štát. Teroristi to oznámili prostredníctvom svojej tlačovej agentúry. Strelec podľa nich údajne pred niekoľkými mesiacmi konvertoval na islam.

Vrah z Las Vegas konvertoval na islam, tvrdia džihádisti
SITA/AP

"Útok v Las Vegas vykonal vojak Islamského štátu v reakcii na výzvy napadnúť koaličné ciele," uviedla propagandistická agentúra Amak s odkazom na koalíciu vedenú Spojenými štátmi, ktorá bojuje proti oddielom Islamského štátu v Sýrii a Iraku. "Útočník z Las Vegas pred niekoľkými mesiacmi konvertoval na islam," tvrdí agentúra.

Väzbu teroristickej organizácie na masaker v Las Vegas nemožno bezprostredne overiť. Islamský štát sa občas hlási k útokom, s ktorými pravdepodobne nemá priame spojenie, ale u ktorých sa cíti byť inšpirátorom.

Z doterajších informácií americkej polície nevyplýva, že by streľba v Nevade bola teroristickým činom s islamistickým pozadím. Vrah Stephen Paddock, ktorý spáchal samovraždu, podľa policajtov nebol napojený na žiadnu radikálnu organizáciu. Jeho motív nie je jasný.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok