Sulík svoje výroky nevidí ako radikálne. V TA3 potvrdil, že je za sterilizácie

TA3 TASR
1.10.2017 13:14

Strana Sloboda a Solidarita je jediným subjektom, ktorý dokáže byť alternatívou za premiéra Roberta Fica (Smer-SD). Povedal to predseda SaS Richard Sulík v diskusnej relácii TA3 V politike.

Problémom je chudoba

Sulík verí, že najsilnejšia opozičná strana dokáže prevziať moc za Slovensko, hoci priznáva, že ani ona nie je bez chyby, no dokáže prijať a počúvať kritiku na svoju adresu. SaS je podľa neho sebavedomá strana. Zopakoval, že strana by nevládla so Smerom-SD a ĽSNS. "Kotlebova strana nie je pre mňa prijateľná, síce mnohí to naznačujú," zdôraznil Sulík. Svoje niektoré vyjadrenia nepovažuje za radikálne.

"Žijeme v pomýlenej dobe, kedy je zakázané povedať, že niektorej skupine ľudí sa narodí priveľa detí," uviedol na margo riešenia rómskej problematiky. Stále je za bezplatné sterilizácie, pôjde podľa neho o dobrovoľnú vec. Problémom je podľa neho chudoba, nevyriešia ju peniaze, ale vzdelanie, myslí si.

Kiska by sa mal ospravedlniť

Predseda SaS sa vyjadril aj k inštitútu účinnej ľútosti a je za jeho zachovanie. Prezident SR Andrej Kiska by sa mal podľa neho za medializované nejasnosti okolo financovania jeho predvolebnej kampane ospravedlniť, ak došlo z jeho strany k pochybeniu. Vec podľa neho nevysvetlil dostatočne. Únik dokumentov priamo zo štátnej správy, ktorému Kiska čelí, však podľa neho nie je normálny.

Európsku úniu považuje šéf SaS za výnimočný projekt, je však za jej reformovanie. Chce si počkať na to, čo presne bude pre krajiny znamenať, keď budú v jadre EÚ. "Treba počkať, čo si to bude vyžadovať, a potom sa treba rozhodnúť," uviedol. Voľby v Nemecku by Sulík nenazval víťazstvom Angely Merkelovej, pretože podľa neho "historicky veľa stratila". V otázke migrantov Sulík poukazuje na to, že o tom, kto bude na Slovensku žiť, majú rozhodovať našinci.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok