Saková by čoskoro mala predstaviť kandidáta na šéfa polície

TA3 TASR SITA
29.5.2018 12:05

Premiér Peter Pellegrini očakáva, že ministerka vnútra Denisa Saková predstaví kandidáta na policajného prezidenta v najbližšej dobe. Dodal, že po tomto kroku by sa mala situácia v polícii stabilizovať.

"Nebudem komentovať žiadne mená," poznamenal Pellegrini. Zároveň si myslí, že vymenovaním nového policajného prezidenta budú zároveň vymenovaní aj dvaja noví viceprezidenti. "Vedenie polície by malo byť za niekoľko dní v plnej zbroji – jeden nový prezident, minimálne dvaja noví viceprezidenti," uviedol premiér.

Dodal, že sa rokuje aj na krajských pozíciách. Podľa neho krajských policajných šéfov nebude ťažké nahradiť, nakoľko "v krajoch pracuje množstvo šikovných ľudí, takže si myslím, že tých krajských šéfov, ktorí sa rozhodnú svoju pozíciu opustiť, bude kým nahradiť".

Predseda strany Béla Bugár na tlačovej besede uviedol, že problémy spred piatich rokov sú zveličované. „Útočí sa na každého nominanta vládnej koalície. Stiahnutie Mariána Slobodníka ako kandidáta na policajného prezidenta bolo veľmi dobré rozhodnutie premiéra,“ uviedol Bugár. Podľa neho Most-Híd podporí takého kandidáta, ktorý nebude mať z minulosti nič, čo by ho diskreditovalo a ktorý nebude rozdeľovať spoločnosť.

Premiér Peter Pellegrini podľa medializovaných informácií zastavil vymenovanie policajného pridelenca v Chorvátsku Mariána Slobodníka za prezidenta Policajného zboru. Jeho zať staval s Bašternákom outlet Voderady.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok