PR správa

J&T BANKA opäť partnerom unikátneho projektu

PR
26.4.2018 15:20

THE QUEEN OF THE NIGHT je názvom jedinečného multimediálneho projektu umelkyne DAPHNE GUINNESS, ktorý bude od 26. apríla v Bratislave prístupný milovníkom moderného umenia. J&T BANKA je generálnym partnerom projektu.

J&T BANKA opäť partnerom unikátneho projektu

,,Unikátnosť, komplexnosť, modernosť. To sú atribúty, ktoré charakterizujú Daphne Guiness a jej projekt. Zároveň sú to hodnoty, ktoré sú blízke aj nám. Preto sme radi, že Galéria mesta Bratislavy priniesla tento neopakovateľný zážitok do Bratislavy a dala nám možnosť partnersky sa na ňom podieľať. Som rada, že po niekoľkých unikátnych projektoch, na ktorých J&T BANKA particiopovala v minulosti tak môžeme nadviazať na tradíciu a byť opäť partnerom výstavy, ktorá bude vrcholným predstavením roka,“ povedala Anna Macaláková, riaditeľka J&T Banky.

„Pre Galériu mesta Bratislavy je tento prestížny projekt vrcholom tohtoročnej výstavnej sezóny. Veríme, že priláka návštevníkov nielen zo Slovenska, ale aj zo zahraničia, a nadviaže na úspešnú výstavu Davida LaChapella, ktorú GMB pripravila rovnako v spolupráci s J&T Bankou a agentúrami Pavleye Art and Culture a MILOSH Limited,“ hovorí Ivan Jančár, riaditeľ GMB.

Galéria mesta Bratislavy v spolupráci s agentúrami Pavleye Art and Culture a MILOSH Limited predstaví 26. apríla 2018 v priestoroch Mirbachovho paláca originálny výstavný koncept venovaný patrónke súčasného umenia Daphne Guinness. Multimediálna expozícia je mozaikou zloženou z diel, na ktorých autorka spolupracovala s elitou svetovej fotografie ako Nick Knight, David LaChapelle, Indrani či Luca Pizzaroni.

„Koncept výstavy vznikal priamo pre priestory Galérie mesta Bratislavy v úzkej spolupráci s Daphne Guinness. Názov The Queen of the Night možno interpretovať viacerými spôsobmi, okrem iného aj reminiscenciou na postavu kráľovnej noci z opery Wolfganga Amadea Mozarta, čo posilňuje dôraz na hudobnú tvorbu umelkyne. Odkazy na opernú predlohu nachádzame aj vo viacerých prezentovaných dielach a postava Mozarta predstavuje akúsi linku s naším kultúrnym prostredím,“ uvádza kurátorka výstavy Lucia Ramljaková.

Na výstave DAPHNE GUINNESS: THE QUEEN OF THE NIGHT má divák možnosť pozorovať kreatívnu interakciu medzi umelcom a jeho múzou, ale rovnako je aj svedkom metamorfózy Daphne Guinness, ktorá v dielach figuruje ako umelecký objekt, múza, modelka či režisérka. Kurátorský koncept výstavy venuje priestor najmä hudobnej tvorbe umelkyne, ktorá v apríli uvádza na svetový trh svoj druhý štúdiový album Daphne & The Golden Chord, ktorý produkčne zastrešil niekdajší spolupracovník Davida Bowieho Tony Visconti.

„Daphne je objektom svojej kreativity a jej persona je jej vlastné majstrovské dielo,“ uviedol teoretik umenia John Richardson v monografii, ktorá chronologicky mapuje zrod súčasnej „renesančnej“ ikony od jej detstva v Cadaques, kde vyrastala na dvore Salvadora Dalího, až po Metropolitné múzeum v New Yorku, kde v roku 2011 uvádzala retrospektívnu výstavu svojho chránenca Alexandra McQueena.

J&T Banka je lídrom v oblasti privátneho a investičného bankovníctva. Na Slovensku administruje klientske aktíva vo výške 2,3 miliardy eur. Vytvára unikátne investičné príležitosti s najvyššou mierou individuálneho prístupu. V umení, vzdelávaní a v inováciách podporuje tie najlepšie projekty. Spoločne s českou J&T Bankou, ruskou J&T Bank AO, J&T Bank & Trust Corporation so sídlom na Barbadose, chorvátskou J&T Bank a s Poštovou bankou je súčasťou bankového a finančného holdingu J&T Finance Group SE. Viac informácií na www.jtbanka.sk a www.jet.sk

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok