Pellegrini povedal, aký by mal byť nový minister vnútra

TA3 TASR
23.4.2018 13:04

Premiér Peter Pellegrini stále nepovedal, koho navrhne na post ministra vnútra. Preferuje však človeka, ktorý bude schopný od prvého dňa riadiť rezort a nebude sa potrebovať zorientovať. O nominácii bude rozhodovať predsedníctvo Smeru-SD. Ako budúca ministerka sa najčastejšie spomína štátna tajomníčka rezortu vnútra Denisa Saková.

"Po experimente s externým krízovým manažérom, ktorý nám nevyšiel, budem preferovať človeka, ktorý od prvého dňa môže okamžite riadiť ministerstvo," povedal premiér na pondelňajšej tlačovej konferencii na Úrade vlády SR. Podľa vlastných slov potrebuje na čele tohto rezortu človeka, ktorý sa od prvého dňa môže chopiť úloh a nebude potrebovať čas na zorientovanie sa.

Keď predsedníctvo Smeru-SD o nominácii rozhodne, Pellegrini požiada prezidenta SR Andreja Kisku o termín, kedy mu môže nového ministra alebo ministerku prísť predstaviť. Vymenovaniu kandidáta do funkcie by podľa premiéra nemalo nič brániť. "Keďže podľa ústavy má pán prezident vymenovať takého ministra, akého mu predložím," doplnil.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok