Češky sú prvými finalistkami Pohára federácie, porazili Nemky

TA3 SITA
22.4.2018 22:11

České tenistky sa stali prvými finalistkami Pohára federácie reprezentačných družstiev žien. V semifinále svetovej skupiny proti Nemkám získali postupový tretí bod. O rozhodujúce víťazstvo sa postarala Petra Kvitová v ľaváckom derby s Angelique Kerberovou, keď ju zdolala jasne dvakrát 6:2. Češky sú vo svojom šiestom finále za ostatných osem sezón vrátane aktuálnej.

Češky viedli nad Nemkami po singloch nezvratne 3:1 a napokon triumfovali 4:1. V Porsche Arene od stavu 2:0 pre hostky po sobotňajších dvojhrách síce v nedeľu najprv Karolína Plíšková prehrala s Juliou Görgesovou 4:6, 2:6, ale potom Petra Kvitová v ľaváckom derby prekonala Angelique Kerberovú jasne dvakrát 6:2 (kuriozitou je, že reprízu tejto konfrontácie absolvujú v 1. kole na budúcotýždňovom miestnom turnaji WTA), pripísala si svoj okrúhly 30. triumf v PF. Zhodou okolností ťahali za kratší koniec dve bývalé líderky singlového renkingu.

Zverenkyne kapitána Petra Pálu sú vo svojom šiestom finále za ostatných osem sezón vrátane aktuálnej. Keď doň v sledovanom období postúpili, dosiaľ vždy aj získali trofej (2011, 2012, 2014, 2015 a 2016).

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok